Friday, 27 March 2015

OOTD: Fifty Shades of Pink

Tässäpä ensimmäistä ”kunnon postausta!” Ja mitäs muutakaan, kuin asupostausta!

Postauksen otsikko vähän valehtelee, sillä todellisuudessa nämä asukuvat ovat tiistailta. Tällä hetkellä meikäläinen viettää laatuaikaa kurssikirjojensa parissa – joista osan avasin ensimmäistä kertaa vasta nyt – koska koeviikko. Huhheijaa. Tämä jakso on ollut yhtä painajaista ja olen sinänsä iloinen, että on koeviikko ja tämäkin jakso saadaan viimein päätökseensä. Toisaalta seuraava jakso on ihan yhtä hirveä: seitsemän kurssia, kuusi lukuainetta. Onneksi seuraavassa jaksossa on edes vähän mieluisempia aineita! Tässä jaksossa uusin lyhyen matematiikan kolmoskurssin (koska ykkösvuonna sain siitä puhtaan nelosen) JA suoritin samaan aikaan vitoskurssia SEKÄ kemian ykköskurssia (koska jätin sen jostain syystä kakkosvuodelle, en tiedä mitä päässäni liikkui silloin... ilmeisesti ei mitään). Ja minullahan on aivan jäätävän surkea matikkapää. On kyllä tullut juostua ties kuinka monissa tukiopetuksissa ja kokeiden valmisteluissa, että yrittämisen puutteesta minua ei voi ainakaan syyttää!

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kolmoskurssista taidan päästä nipin napin läpi vaikka sitten ihan säälistä, mutta vitoskurssista taitaa tulla taas vaihteeksi nelonen, elleivät matikkajumalat ole suotuisia minua kohtaan. Jos tuosta vitoskurssista tulee nelonen, niin siinä vaiheessa kyllä meikäläisen päässä naksahtaa ja aion marssia opon juttusille. Joku roti nyt tähän. Kuitenkin tukiopetuksessa ja valmisteluissa olen käynyt ja reaaliaineet ja kielet ovat 9-10 (paitsi biologia ja maantieto, ne eivät vaan kiinnosta, joten en luonnollisesti jaksa niitä lukea... ja bilsan kakkoskurssi meni kyllä aika lujaa ohi, vaikka yritinkin lukea), joten en nyt mikään järkyttävä vetelyskään ole, en vain yksinkertaisesti ymmärrä matikkaa. Numerot vaan pyörivät silmissä. Tunneilla mennään ihan liian nopeasti eteenpäin, en pysy millään perässä. Ryhmissä on yleensä lähemmäs 40 opiskelijaa ja en saa tarpeeksi apua (tarvitsisin melkein jokaiseen vähänkin vaativampaan tehtävään apua ja ongelmana myös se, että en enää jossakin vaiheessa kehtaa pyytää apua). Jos saisin jotain helpotusta. Tai jotain. En tiedä mitä haluan, HALUAN VAIN APUA! Yhyy. Enhän minä nyt voi jokaista kurssia uusia ja sitten pelko perseessä jännittää pääsenkö silloinkaan läpi.

Kemiasta en edes halua puhua, koska keksisin siitäkin niin paljon valitettavaa.

Perjantain ulinat oli siinä. Mennäänpä sitten itse asiaan.

Vielä ennen koeviikkoa ja hermoromahdusta, jonka tulen ilmeisesti lähipäivinä saamaan matikan takia, minut nähtiin pomppimassa pitkin maita ja mantuja tällaisessa asussa, joka vilahti tuossa esittelypostauksessakin. Ärsytti kyllä ottaa nämä asukuvat, koska olo oli hieman ryytynyt edellisen liikuntatunnin takia. Ignooratkaa siis hiukseni, joiden kiharat ovat aika epämääräiset pidettyäni niitä liikuntatunnin ajan hikisellä ponnarilla. Päällä pelkkää vintagea, lukuunottamatta kenkiä ja laukkua, jotka on ostettu jostain kaupasta vuonna kivi ja keppi. Laukku on muuten sitten ihan vain kuvausrekvisiittaa, voin vain toivoa, että olisin taikuri ja osaisin taikoa kaikki koulukirjani mahtumaan noin pieneen laukkuun.Mekko on Frida Marinasta ja se on kyllä yksi lempimekoistani, vaikka yleensä vierastan vähänkin kirkkaampia värejä. Tai värejä ylipäätään! Nyt kuitenkin kevään tullessa jopa minäkin alan kaivata värikkäämpää vaatetusta ylleni. Päällystakki/bleiseri/jakku/miksi ikinä haluatkaan tuota härpäkettä kutsua, on uusin ostokseni Mekkomaniasta. Sovitin siellä muuten myös yhtä AIVAN IHANAA pastellinkeltaista mekkoa, mutta se ei lähtenyt ainakaan vielä mukaan. Jäin miettimään istuvuutta, joka ei ollut niin hyvä, kuin olisin sen halunnut olevan. Sen sijaan nappasin tämän päällystakin mukaani, sillä sen istuvuus oli perfecto!Mekkomaniasta nappasin mukaani myös tämän suloisen rintaneulan (kuulostaapa tuo napata-verbi ihan siltä, että olisin varastanut kyseisen rintaneulan! Kyllä minä ihan kuuliaisesti sen maksoin.)! Nuo hansikkaat taas ovat isänäitini. Arvelisin niiden olevan 50- tai 60-luvulta. Ovat kyllä aivan tajuttoman hyvässä kunnossa, ilmeisesti niitä on käytetty ainoastaan juhlissa.


Vähän tuuli!P.S. Tänään on perjantai ja se tarkoittaa, että televisiosta tulee Hakekaa kätilö! Ai että, onko muita, jotka ovat täysin koukussa tuohon sarjaan? Sen lisäksi, että se on aivan valloittava sarja noin juonellisesti, inspiroidun sarjan henkilöhahmojen tyyleistä, heh! Suosikkihahmoni myös tyylin puolesta on varmaankin Shelagh. Ja no, Trixie tietenkin myös!

And here we go, first ”official post!” These photos are from Tuesday – currently I'm spending quality time with my school books, because it's exam week! Yay! This period has been a total nightmare, so I'm happy that it'll be over soon. Though my next period is horrible too... seven courses again. But luckily I'll have more interesting subjects than I had in this period. I'm very, very, VERY bad at math and in this period I had TWO courses of math AND one course of chemistry. Yuck. Not sure if I'm going the pass the exams... I think I need some serious help with math. If I fail the exams AGAIN, I'm going to go to talk to (is there seriously so many "to" words??? This is why I don't write the whole text in English haha!) the student counsellor. I think I need help. Help! I need somebody. Help! Not just anybody. Help! You know I need someone... pls.

Anyway, please ignore my hair in these photos. I had just had PE lesson, so I didn't feel so glamourous... more like ”please let me eat and change these clothes.” The whole outfit is vintage (from Finnish vintage shops), except the bag and the shoes. The white blazer thing is my latest purchase and I love it! I also love the brooch, cute, isn't it? The gloves are my grandmother's and I'd guess they are from the 50s or the 60s. 

Oh and it's Friday, which means that in the evening I'll be sitting on the couch watching Call the Midwife! Anyone else here, who is totally addicted to the series? Beside being an amazing tv-show I also love the fashion in it, haha! My favourite character is probably Shelagh, I also love her style. And oh well, Trixie too, of course. How can you not love her?

Miss Liida Inez

12 comments:

 1. Ihanaa vanhan ajan henkeä sun asussas :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Siihenhän tässä pyritäänkin, heh!

   Delete
 2. Upea asu! Toi jakku on täydellinen. Mulla on muuten ihan sama rintaneula :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! :) Toi jakku on kyllä ihana ja tosi kestävää materiaalia, mikä on tietenkin hyvä plussa! Ja aijaa, hauska sattuma! Muhun on viime aikoina iskenyt joku ihme fiksaatio rintaneuloihin ja nyt hamstraan niitä kaikkialta! :'D

   Delete
 3. Apua, tykkään sun pukeutumistyylistä ihan mielettömästi! Ja sun hiuksista. En osaa oikestaan ajatella muuta kuin tykkään, tykkään ja vielä kerran tykkään :-)

  http://vibefall.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos :> Mukava kuulla, että tykkäät!

   Delete
 4. Waude mikä leidi ja mikä tyyli! Aivan mielettömän ihana kokonaisuus :)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi

  ReplyDelete
 5. Hyvältä näyttää niin kuin aina :D!

  ReplyDelete
 6. Haastoin sinut haasteeseen! Löydät sen blogistani :3

  http://remainsoftoday.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaiks! Enköhän tässä vielä tällä viikolla saa aikaiseksi vastailtua :>

   Delete