Sunday 6 September 2015

OOTD: Femininity versus masculinity

Olen saanut syysflunssan. Olo on aika järkyttävä, mutta onneksi on olemassa Burana, joka on auttanut pahimpaan oloon. Mutta sekään ei lannista minua, sillä tunnen olevani taas täynnä energiaa ja intoa syksyn takia. Viime päivinä sää on ollut minun mieleeni, uhmasin flunssaanikin lähtemällä vain kävelemään kaupungille ja nuuhkimaan syysilmaa torstaina. Tuntui taas niin mukavan kevyeltä kävellä ulkona ja nauttia vilpoisesta tuulesta iholla. Rauhallinen kävely teki ehkä kuitenkin ihan hyvää flunssalleni ja kotiin tultua oli ihana käpertyä peittojen alle ja juoda kupillinen kuumaa mustaherukkamehua. Nyt odottelen vain sitä, että illat alkavat pimetä jo vähän aikaisemmin.


Vaikka olenkin sekä kipeä, että stressaantunut, ei se estä minua pukeutumasta kauniisti. Olen vitsaillut kaverien kanssa, että tällä hetkellä tyylini on ainut asia, mistä saan pidettyä kiinni, kun kaikki muu elämä tuntuu valuvan sormieni lävitse tavoittamattomiini (yo-kirjoitukset). Nyt maanantaina se sitten alkaa, ruotsin kuunteluilla. Toivon tämän flunssan helpottavan siihen mennessä, jotta en joudu niiskuttamaan ja köhimään koko ajan. Kuuntelu-harjoitusten perusteella olen saanut 60-70 pistettä (90 on maksimimäärä) ja itse ainakin kelpuutan tuon vallan hyvin. Ennätykseni on 72 pistettä ja toivon, että yltäisin samaan tulokseen sitten tositilanteessa. Tuntuu vaan siltä, että kaikkien muiden pisteet ovat lähennelleet 80 tai olleet jopa yli 80... Masennuin vähän, kun luulin jo, että 72 pisteen tulokseni oli niin hyvä. Joo, tiedän, ei pitäisi verrata itseään muihin jne. mutta kyllä sitä vaan pakosti tulee niin tehtyä.

Toivon vain, että kirjoitukset olisivat jo ohi, menköön vaikka huonosti sitten. Ei tarvitsisi enää vihata koulupäivän päättymistä, sillä tietää kotona odottavan 100 sivua lukemista. Viikonloppuina voisi oikeasti vain relata, eivätkä kirjoitukset olisi koko ajan tuolla mielessä. Enkä mainitsisi jokaisessa postauksessani yo-kirjoituksia.


Joka tapauksessa. Perjantaina heitin päälleni tällaiset rytkyt. Sininen hame, kengät ja solmio on ostettu kirpputorilta, punainen jakku joku muinaisjäännös jostain Tallinnan matkasta, paita H&M:ltä ja edellisessäkin asupostauksessa vilahtanut hattu on Kööpenhaminasta. Heti alkuun, ignooratkaa sukkahousuissani oleva silmäpako. Olen niin tohelo, etten saa ohuita sukkahousuja kestämään kovin montaa viikkoa. Nyt kävin kuitenkin ostamassa Lindexiltä uuden satsin ohuita mustia sukkahousuja, eli ei hätää.


Olen aina tykännyt käyttää solmioita ja haaveeni olisi joskus omistaa kirjava valikoima niitä. Välillä on mukavaa rikkoa ns. pukeutumisnormeja, kun muuten pukeudun niin naisellisesti. Solmiot sopivat mielestäni mainiosti myös naisille ja tytöille! Ne ovat minusta melkein kuin huiveja, joiden avulla on hauskaa asustaa asuja ja tuoda niihin persoonallisuutta. Itse tykkään käyttää lähinnä näitä kapeamman mallisia solmioita, leveämmät näyttävät minun päälläni hieman liian maskuliinisilta, ainakin omaan silmääni. Tykkään myös naisille suunnitelluista puvun liiveistä: niiden kanssa kauluspaita ja solmio, ai että kun näyttää hyvältä! Haluaisin vielä joskus omistaa Marlene Dietrich -tyylisen housupuvun.


Lauantaina piipahdin Helsingissä huolimatta kaatosateesta ja flunssasta, sillä reissu oli sovittu jo pari viikkoa takaperin. Olihan se pakko sitten toteuttaa. En tällä kertaa löytänyt oikein mitään vintageliikkeistä, mutta Uffista tarttui muutama peruspaita ja villatakki mukaan, kun kaikki oli siellä neljä euroa. Tosin, löysin kuitenkin Penny Lanesta aivan ihanan mustavalkoisen, kukonaskelkuvioisen huopatakin! Penny Lane on luottovintageliikkeeni takkien suhteen, tämä on jo kolmas takkini, jonka olen ostanut Penny Lanesta. Tämä takki menee hyvin loppusyksyllä ja alkutalvella: sitten kovempia pakkasia varten minulla on pitkä, musta takki, jonka senkin olen ostanut Penny Lanesta, heh. Kaiken lisäksi tämä takki antaa sen verran periksi, että tyllihamekin mahtuu sen alle, ilman että takki pullistelee hassusti.


Oli ihanaa huomata, että ainakin itse tarvitsin jo ulkona nahkahansikkaita ja huivia kipeän kurkkuni suojaksi. Torstaina minulla oli jopa takki päällä ja palelin silti - taitaa mennä flunssani piikkiin. Ei siellä sentään ihan noin kylmä ole! Sen sijaan koulussamme on alkanut jääkausi ja useat opiskelijat viihtyvät takeissaan sisälläkin. Minäkin olen usein miettinyt jonkinlaisen viltin raahamista kouluun mukanani, siellä on vaan niin pirun kylmä, kivirakennus kun se on. Koulussamme on muutenkin meneillään remontti (arvatkaapa vaan minkä takia - ei tarvitse varmaan kovin montaa kertaa arvata, aika moni koulu kärsii samasta h:lla alkavasta ongelmasta), joten tunneilla on mukavaa kuunnella poraamisen ääntä, joka joskus kuuluu niin kovana, että lattiakin tuntuu tärisevän. Huvittaa, että kaikissa kouluissani on aina ollut remontti, kun minä olen opiskellut siellä ja yleensä se on saatu päätökseen juuri kun olen lähtenyt pois. Tuon varmaan remontoinnin tarpeen yliopistoonkin, minne päin Suomea sitten menenkään.


I have caught the flu. I feel quite horrible, but thank the Lord we have painkillers. But I'm so happy because it's September, which means it's officially autumn, that even a stupid flu couldn't bring me down! I went to a little walk on Thursday, even though I was feeling rather ill, because I just wanted to enjoy the rainy, grey weather. And after that it was nice to come back home, curl up under blankets and drink a hot cup of blackcurrant juice.

So, Friday: I wore a blue skirt, shoes and a tie, all from second hand shops. Red blazer is an old purchase from Tallinn, shirt is from H&M and hat is from Copenhagen (please, ignore that there's a ladder in my tights...). I really love ties: I think it's fun to break the dress code, because usually I like to wear skirts, dresses etc. very feminine clothing. I think ties look great on women and girls! I also like vests: a blouse, vest and a tie look so good together! I would love to own a suit someday (you know, that type of a suite which Marlene Dietrich wore).

On Saturday I visited Helsinki and found some casual clothing, but I also found a beautiful winter coat! It's perfect for early winter and late autumn - for very cold winter days I have my longer coat. The new coat goes well with petticoats too.

Miss Liida Inez

12 comments:

  1. Paranemisia sinne! Täälläkin vähän niiskutellaan. Muistan nuo ärsyttävät ainaiset remontit kouluissa, oli todella vaikea keskittyä tunneilla, yh.

    Itsekin tykkään todella paljon solmioista, teininä kun minulla oli vähän semmoinen tomboy-tyyli, aina oli solmio kaulassa. Nykyäänkin niitä tykkää yhdistellä naisellisempaan lookiin, se toimii aina! Tää asu on aivan ihana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Solmiot on kyllä hauska lisä asuihin :)

      Delete
  2. I hope that you will be feeling much better.

    I love your outfits - especially the one in this post. The blazer and skirt are so stylish!

    I like wearing feminine outfits especially during the summer but do like to wear trousers most days during the colder winter months to keep warm.

    Rebecca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! I'm feeling much better now :) Vintage trousers - especially the 40s swing trousers - are also very elegant and classy!

      Delete
  3. Ei vitsi miten ihanalta näytät taas! Kaikki sun asut + sinä itse niissä asuissa on aina niin nappiin.

    Mulle tulee aina huono omatunto kun luen näitä sun yo-stressailuja, kun itse menin sieltä mistä aita on matalin. Tai sieltä missä ei aitaa ollutkaan.. Koko fiasko on niin tuoreena vielä mielessä :D Koeta sinäkin kuitenkin olla stressaamatta liikaa. Ellei se sitten tietysti auta sinua. Mulla stressi vaan jäädyttää koko elimistön enkä osaa edes esitellä itseäni. Silmät vaan pyörii ja änkytän. Siksi en stressaakaan, hahhaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :>

      Noh, taidan stressata enemmän, kuin käytän aikaa lukemiseen :D Itseäni onneksi pieni stressi auttaa lukemaan ja pänttäämään! Katsotaan nyt tuleeko tästä minunkin ylppäreistä fiasko... :D

      Delete
  4. Such a striking look! I like the tie, vest & blazer paired with the skirt, it feels strong, yet feminine at the same time. It's a great outfit. :) ❤

    xox,
    bonita of Lavender & Twill

    ReplyDelete
  5. Näytät taas tosi sievältä :) Toivottavasti flunssa on mennyt ohi tähän päivään mennessä ja voit keskittyä asioihin täydellä voimalla.
    Itsellä oli takki tasan yhtenä aamuna, mutta esim. koko viikonlopun on pärjännyt lyhythihaisella/hihattomalla nyt, kun on ollut kesäisen lämmintä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Nyt on kyllä flunssan viimeisetkin rippeet kadonneet :D Tämä alkusyksy on kyllä aina hirveän vaikea pukeutumisen suhteen, kun aamulla tarvitsisi takin, mutta iltapäivällä on jo sen verran lämmin, että takissa tulee kuuma. No, käytän silti takkia, heh :D

      Delete
  6. Ihana tyyli sulla! Liityn lukijaksi :)

    http://langatonyhteys.blogspot.fi/

    ReplyDelete