Saturday, 19 December 2015

OOTD: It's beginning to look a lot like Christmas

Olen viimein löytänyt kauan kadoksissa olleen joulufiiliksen. Joulufiilis yllätti, kun olin viikko sitten Helsingissä ihailemassa jouluvaloja (ja vähän shoppailemassakin, ostokset näette vielä myöhemmin). Viimein olo on jouluinen ja elämä hymyilee. Tarvitsisin selkeästi sellaisen perinteisen ruman joulupuseron, mutta en vain yhtään tiedä mihin sen yhdistäisin, joten vähän turhaa sellaista mennä ostamaan. Olen jo ikuisuuden yrittänyt metsästää täydellistä mustaa hametta, mutta miten voikin olla niin vaikeaa löytää täydellistä yksilöä? Kaikissa muissa mahdollisissa väreissä kivoja hameita kyllä löytyy, mutta ei mustana! Perhana, sanon minä. Marimekon liikkeen ikkunassa näin täydellisen yksilön, mutta LOL, en todellakaan maksa 180 perus mustasta hameesta, kun voin saada sellaisen vintageliikkeestä alle kolmellakympillä. Kun vain löytäisin Sen Oikean... hameen siis!


Kovaa vauhtia lähestyvän jouluaaton kunniaksi pukeuduin hyvin jouluiseen asuun. Oikeastaan pidin tätä asua päällä jo muutama viikko sitten, mutta sain sen kuvattua vasta viime viikolla. Eli eh, olen vähän myöhässä kaiken suhteen. Halusin kuitenkin ikuistaa tämän asun kuviin, kun se oli mielestäni tosi kiva ja jouluinen. Minkäs teet, kun päivät hämärtyvät niin nopeasti ja ovat sateisia. Piti hyödyntää viime viikon maanantai, jolloin ei satanut ja kuvaajakin pääsi paikalle ennen kello neljää. Tässä välissä on ehtinyt tapahtua vain yksi muutos, nimittäin hiuksista lähti aika runsaastikin pituutta! Suunnittelemani 10 sentin sijaan pituutta taisi lähteä lähemmäs 20 senttiä. Ensijärkytyksen jälkeen olin yhtä hymyä, sillä nämä "uudet" hiukset ovat aivan ihanat! Hiustenlaitto helpottui taas huimasti ja hiukset näyttävät superkivoilta myös auki. Ja kiharat pysyvät yllättävän hyvin - sen jälkeen kun on suihkuttanut niihin kilon lakkaa. Näihin saa siis kuitenkin edelleen victory rollsit sun muut vintagekampaukset tehtyä.


Nyt alkoi minullakin joululoma. Torstaina myöhään illalla oli minun lukiovuosieni viimeinen joulujuhla ja yökirkko. Olen aina rakastanut koulujen joulujuhlia, mutta varsinkin nämä lukion joulujuhlat ovat olleet tosi kivoja. Ilta alkoi perinteisesti joulupuuron, glögin ja piparien nauttimisella ja joulujuhlien jälkeen lähdimme soihtukulkueessa kirkolle. Erityisesti tykkään tuosta yökirkosta, joka kestää about vartin yli kahteentoista. Se on minusta kiva perinne ja viimeistään silloin pääsee joulutunnelmaan. Otin joulujuhla-asustani asukuvat ja julkaisen ne vielä ennen jouluaattoa. Tykkäsin asustani tosi paljon, harmi että kuvat piti ottaa salamavalon kanssa.

Olen jotenkin hirveän uupunut ja vaikka varmasti sääkin siihen vaikuttaa, uskon koulun olevan varsinainen pääsyy. Olen jo aloitellut yo-kirjoituksiin lukemisen, sillä en aio toistaa sitä kauheaa virhettä, jonka tein syksyllä. Lukeminen jäi nimittäin aika minimaaliseksi (tässä puhutaan nyt päivistä, krhm), ihme, että sieltä tuli niinkin hyviä arvosanoja. Tällä kertaa en enää voi luottaa hyvään tuuriini, varsinkin kun nyt keväällä minulla on ne tärkeämmät aineet edessä ja tavoittelisin sitä laudaturiakin jostain aineesta. Ei ole varaa mokailla. Englantia ja äidinkieltä alan lukea vasta loman jälkeen, mutta venäjän lukemisen aloitin jo nyt. Yllätyinkin iloisesti lukiessani yhtä venäjänkielistä lastenkirjaa, jossa kerrotaan uuteen vuoteen liittyviä tarinoita. Ymmärsin lähes kaiken! Ja jos en joitakin sanoja ymmärtänyt, osasin suunnilleen päätellä ne lauseyhteydestä. Kirjassa on perinteisiä venäläisiä tarinoita, mutta löytyipä sieltä Zacharias Topeliuksenkin satu! Lastenkirjahan se on, mutta venäjäni onkin vielä kaukana sellaisesta tasosta, että pystyisin valitsemaan kevyeksi iltalukemiseksi Dostojevskin tai Tolstoin tuotantoa. Toisaalta noiden herrojen kirjat eivät kyllä ole suomenkielelläkään mitään kevyttä iltalukemista...


Väänsin torstaina ennen joulujuhlia piparkakkutaikinankin ja eilen tein piparit. Tein piparit, voiko noin edes sanoa? No, enivei, tänään ajattelin koristella ne, tai ainakin aloitella. Niitä tuli nimittäin tehtyä melkoisen suuri määrä. Minulle on aina ollut tärkeää tehdä piparit alusta saakka itse. Aiemmin olen tehnyt piparit jo joulukuun alussa, mutta nyt vähän venähti koulukiireiden takia. Tänään menen jälleen uimaan ystävän kanssa näin heti aamusta, toivottavasti ei ole porukkaa hirveästi... Nyt ei enää tosin ole niin hirveää, kun pystyn uimaan ilman kellukkeita, joskin kyllä ihmiset näkevät etten ole vielä uimataitoinen, sellaista räpiköintiä se uimiseni kuitenkin on. Suurin osa energiastani menee pään pitämiseen pinnalla, sillä en vieläkään halua laittaa päätäni veden alle.  Hitaasti mutta varmasti eteenpäin! Maanantaina lähden viimein joululahjaostosreissulle, heh. Ei tämä vielä paha, joku joulu ostin lahjat 23. päivä! En juurikaan stressaa joulun tai lahjojen takia ja tiedän kyllä muutenkin kaikki lahjat mitä haluan ostaa, pitäisi vain löytää ne... Olen lähinnä innoissani! Tykkään kyllä ostaa lahjoja, ongelma on vain se, että välillä on hankala keksiä mitä ostaa lahjaksi. Nyt minulla on kuitenkin niin hulppeat suunnitelmat, että ei mitään rajaa!

Noh, nyt minä lähden uimaan. Toivotaan, etten huku.


I have finally found the Christmas spirit! A week ago I visited Helsinki and saw all its beautiful Christmas lights. It made me realize how close Christmas really is! I even dressed up in this very Christmassy outfit. After the shoot I had my hair cut and it's so much better now! It's much shorter, but I'm still able to do victory rolls etc. 

We celebrated Christmas at school on Thursday and it was actually my last Christmas celebration in this school. I took some photos of my outfit and I will publish them before Christmas Eve. Also my Christmas holiday began and finally I can get some sleep! I've been really tired and weary because of school. I also have my matriculation examination in spring (like part 2, I already had Swedish and religion in autumn, now I will have native tongue, Russian and English) and I have already started to study. Just Russian though, because it's the toughest one.

Today I'm going to decorate my ginger biscuits! I made them yesterday. But before that I'm going to the swimming hall with my friend, I'm a bit nervous again... Maybe it'll go fine!

Miss Liida Inez

2 comments:

  1. That is marvelous to hear! Three cheers that the holiday spirit is filling your days, dear gal. This is such a vibrant, becoming ensemble. Red sings on you and really is the most perfect of perfect choices for December.

    Have a joyful holiday season!
    ♥ Jessica

    ReplyDelete
  2. You look beautiful, your outfit and hair are perfect!

    ReplyDelete