Saturday, 2 January 2016

OOTD: Christmas Eve

Ensinnäkään, joulu ei ole vielä ohi! Joulu loppuu vasta loppiaisena. Kaupungeissakin on vielä jouluvalot. Eli on siis täysin hyväksyttävää, että joulupostaukseni venähti vähän tammikuun puolelle. Jouluihmisenä minusta on varsin mukavaa muistella lämpöistä jouluaattoa vielä näin reilu viikko itse aaton jälkeen.


Jouluaattona pukeuduin hyvin punavihreään asuun (ihan joulun väreistä tässä nyt puhutaan, ei politiikasta). Oli tonttulakki ja kaikki! Olin suunnitellut laittavani saman asun päälleni, jossa viihdyin koulumme joulujuhlissa (tämänkin asun esittelen vielä täällä, köhköh, tiedän, olen laiska kun en ole jaksanut tehdä näitä postauksia aiemmin), mutta päädyin lopulta tähän jouluisempaan asuun, kun kerran aatto oli. Harmi kyllä lunta ei vielä jouluaattona täällä ollut, muuten kuvista olisikin tullut mukavan jouluiset. Nyt sitä lunta onkin tullut aivan älyttömästi ainakin näin eteläisessä Suomessa lähes koko ikänsä asuneen näkökulmasta.


 Mielestäni menisin hyvinkin joulutontusta.

Sitten muutamia kuvia jouluaatosta ja tällä kertaa laatukin on suorastaan päätä huimaava. Sain järjestelmäkameran jo oikeastaan ennen joulua, tavallaan syntymäpäivälahjaksi (vietin syntymäpäiviäni marraskuun loppupuolella). Minun pitää vielä vähän syventyä järjestelmäkameran käyttöön (kertoo varmaan paljon, että minulla meni kokonainen päivä, kunnes tajusin miten salaman saa pois + olen juuri se ihminen, joka kieltäytyy lukemasta ohjeita, koska "perkele mitään ohjeita tarvita!") ja sitten opettaa hovikuvaajalleni miten sillä otetaan kuvia. Kokeilimme tuossa yksi päivä ottaa asukuvia järjestelmäkameralla, mutta normaalisti n. 15-20 minuutin pituinen kuvaussessio venyi reippaasti yli puolen tunnin pituiseksi teknisten ongelmien takia. Puuh. 


Hyvä ruoka ja suklaa ovat olennaisia asioita joulussa.


Joulupäivä meni mukavasti pyjamassa oleskellessa. Iltapäivällä tuli katsottua joulun ihana klassikko, It's a Wonderful Life. Kuvissa näkyy myös oman huoneeni joulukuusi, jonka ostin Ikeasta. Ei nyt kyllä oikein ole kuvissa edukseen, livenä näyttää paljon kauniimmalta.


Kävin myös pienellä lenkillä kameran kanssa. Porvoon vanha kaupunki on kyllä niin kaunis joulun aikaan. Ensimmäisessä kuvassa on Porvoon oma vintagekauppa Doris & Duke, jossa myydään niin aitoa vintagea kuin myös reproa. Itse asiassa tuo punainen mekko, johon pukeuduin aattona, on ostettu tuosta putiikista. Suosittelen tekemään visiitin sinne, jos joskus eksytte Porvooseen!

Siinäpä jotain otoksia omasta joulustani! Oli mukavaa rauhoittua ennen kuin yo-rumba alkaa taas koulussa. Eletään jänniä aikoja, sillä jäänkin jo kohta lukulomalle. Sitä ennen edessä on kuitenkin penkkarit, joihin minulla on ainakin omasta mielestäni ihan superkiva asu valmiiksi mietittynä. Olen alkanutkin jo kasata sitä kokoon, vielä muutaman jutun tarvitsen. Toivottavasti teilläkin oli mukava joulu ja hyvää uutta vuotta 2016 kaikille!

Christmas is not over yet! I know I'm a bit late with my Christmas post, but oh well.

Here in Finland we celebrate Christmas already on the 24th day. I dressed up in this very Christmassy outfit and I even wore an elf hat! It's a shame that there was no snow on the 24th day, because it would have made the outfit photos even more Christmassy. Now we have LOTS of snow. It has been snowing since last night!

I also took some photos during the Christmas Eve and Day with my system camera! Oh yes! It was kind of my birthday present (my birthday was in the end of November). I have been practicing how to use it, because I'm not good with technology...

My Christmas was full of good food and Christmas classics like It's a Wonderful Life. It was nice to relax, because on Thursday I will return to school. And in February my matriculation examination part 2 starts, which means that I will have a little break again in the middle of February. It's called "reading holiday", because we spent those three weeks studying. But before that I will have lots of fun things ahead, like penkkarit! I hope you all had a lovely Christmas and I wish you happy New Year 2016!

Miss Liida Inez

4 comments:

 1. Kaunis asu <3 ihanaa uutta vuotta!

  ReplyDelete
 2. Kaunis asu, tykkään tuosta mekosta(ko?) hirveästi! Ihanan jouluisia kuvia oli myös, kyllä noita katselee mieluusti vielä joulun jälkeenkin. Meilläkin on tekokuusi yhä tuossa, keskiviikkona sen sitten voi kärrätä takaisin varastoon :)

  ReplyDelete
 3. Ihanaa, kun kerrankin joku on sitä mieltä, että joulu loppuu loppiaisena! Mun serkku sanoi kun kävin juurikin Porvoossa sitä ja mummia moikkaamassa, että laittoi joulun pois jo 27. päivä!! En ole koskaan ymmärtänyt tuollaista, musta joulukuusesta pitää nauttia niin kauan kuin voi.

  ReplyDelete
 4. Beautiful Christmas ensemble and festive setting. I really like the white garland on that tree.

  Wishing you a fantastic New Year and all of 2016!
  ♥ Jessica

  ReplyDelete