Saturday, 9 April 2016

Outfit and a cruise to Stockholm

Hola chicos (tasapuolisuuden nimissä, epäilen että tätä lukee kukaan mies) y chicas! 

Minä kotiuduin maanantaina risteilyltä, jolla juhlimme yo-kirjoitusten päättymistä. Risteilystä kirjoitan enemmän kuvien kera postauksen loppupuolella. Sitä ennen esittelen kuitenkin perjantain asukokonaisuuteni.


Yo-kirjoitusten aikana kevätkin on ehtinyt saapua. Olen työntänyt huopatakkini syrjään ja siirtynyt kevyempiin kangastakkeihin. Yksi suosikkitakkini on tämä beige trenssi, jonka löysin syksyllä Tampereelta. Hintaa tällä 50-luvun tyylisellä takilla oli huimat viisi euroa. Kengätkin vaihdoin jo avokkaisiin ja laitoin aurinkolasit päähän, vaikka niitähän nyt voi käyttää talvellakin.

Olin pienessä kiireessä, joten en tajunnut/ehtinyt ottaa kuvia mekosta, jonka ostin itse asiassa jo joulukuussa. Sitä piti kuitenkin pienentää yläosasta ja sain vietyä sen ompelijalle vasta helmikuussa... Ja oikeastaan se on vieläkin vähän liian iso yläosasta, huoh. Minun on pitänyt esitellä mekko jo useampaan otteeseen, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi. Tässä nyt kuitenkin pientä sneak peakia, ehkä tämä mekko löytää tiensä vielä joskus johonkin asupostaukseen. Käytin risteilyllä tämän mekon kanssa vaaleanpunaista bleiseriä ja yhdistelmä oli aika kiva, haluaisin saada sen asun tallennettua vielä joku kaunis päivä kuviin.


Nyt tosiaan yo-kirjoitukset ovat lopullisesti ohi. Kaikki se kolmen vuoden työ kulminoitui ylioppilaskirjoituksiin, jotka tuntuivat vielä ykkösvuonna kovin kaukaiselta ajatukselta. Tuntuu vähän oudolta ja tyhjältä, sillä lukio on nyt oikeastaan ohi, lukuunottamatta tietenkin kevään lakkiaisia. Toistaiseksi olen saanut vain äidinkielen alustavat pisteet ja niihin olen enemmän kuin tyytyväinen. Englanti ei mennyt ihan nappiin omien laskelmieni mukaan, mutta olen päässyt yli harmituksestani. Viimeinen yo-kokeeni oli venäjä, joka oli oikeastaan ainut kaikista yo-kokeista, johon oikeasti panostin. Omien laskelmieni mukaan koe meni erittäin hyvin, mutta parempi odottaa alustavia pisteitä. On siistiä ajatella, että minä oikeasti osaan venäjää edes jollakin tasolla, enkä ole vain elänyt harhakuvitelmissa osaamiseni suhteen. Tekstin ja puheen tuottaminen on edelleen haastavaa, mutta olen huomannut ymmärtäväni venäjää yhä paremmin. Ja siihen liittyen... Voinen kai tämän täällä blogin puolella kertoa, sillä tämä tulee kuitenkin luultavasti viemään paljon aikaani ja estää blogiin panostamisen.


Tein tiistaina yhteishaun. Tai oikeastaan tein sen keskiviikkona, koska muokkasin hakemustani 10 minuuttia ennen hakuajan päättymistä (niin tyypillistä minua). Kuukausien miettimisen, plussien ja miinusten listaamisen ja pääsykoekirjojen tutkimisen jälkeen päätin näin kliseisesti sanottuna seurata sydäntäni - tai sitä kuuluisaa perstuntumaa - ja hain Tampereelle ja Helsinkiin lukemaan venäjän kieltä. Yhteishaussa piti hakea vähintään kahteen paikkaan (ja osallistua vähintään kahteen pääsykokeeseen), joten heitin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi vähän yllättäen Helsingin ja toiseksi Tampereen. Alunperin olin ajatellut laittaa Tampereen ykköseksi, mutta Helsingissä oli lopulta enemmän plussia (vaikka tykkäänkin enemmän Tampereen tunnelmasta, mutta nyt piti ajatella järkevästi). Kolmanneksi ja neljänneksi laitoin suomen kielen (Helsinki ja Tampere). Rehellisesti sanottuna en ole vieläkään täysin varma haluanko opiskella venäjää vai suomea. Toimin nyt aikalailla fiiliksen perusteella, mitä en yleensä tee. Olen järki-ihmisiä henkeen ja vereen. Luin kuukauden ajan venäjän ylioppilaskokeisiin ja siinä vain tuli sellainen vahva fiilis, että ei vitsit, haluan opiskella tätä tulevaisuudessakin ja tämä on se "minun juttuni." Toisaalta taas olen kiinnostunut suomen kielestä ja viestinnästä. Olen vähän hukassa tulevaisuuteni kanssa, mutta näillä mennään ja katsotaan mihin pääsen sisälle vai pääsenkö minnekään. 


Todellista hiuspornoa. Kerrankin meni kiharat niin nätisti ettei mitään rajaa.

Tähän loppuun vielä muutama kuva siltä risteilyltä. Päätimme siis kaveriporukalla skipata varsinaisen abiristeilyn ja lähteä yhdessä omalle risteilylle, koska why not. Lähdimme laivalla kohti Tukholmaa perjantaina 2. huhtikuuta ja Suomeen palasimme 4. huhtikuuta maanantaina. Risteilyllä tuli syötyä, juhlittua ja shoppailtua niin laivan Tax-freessä kuin itse Tukholmassa. Onnistuimme löytämään Drottninggatanilla sijaitsevan vintageliikkeen (Beyond Retro) ja löysin sieltä yhden mekon ja alushameen. Lisäksi löysin yhdestä Tukholman tuhannesta H&M:stä pienen nahkaisen repun, jollaista olen etsiskellytkin. Muuta ei tullut reissun aikana ostettua (paitsi suklaata niin maan perkeleesti Tax-freestä). Laivakaan ei keinunut, enkä kärsinyt merisairaudesta (kärsin herkästi matkapahoinvoinnista). Jopa minä suostuin tanssahtelemaan hieman, vaikka olen maailman huonoin "päästämään irti." Siellä minä kuitenkin tanssin Enrique Iglesiasin tahtiin.

Nukkuminen jäi vähälle, mutta olin itse täydessä iskussa ja pirteä huolimatta univeloista, sillä pärjään loistavasti lyhyillä yöunilla (oikeastaan yhdeksän tunnin yöunet ovat minulle jo liikaa, en edes pysty nukkumaan niin pitkään, erityistapauksia lukuunottamatta). Saattoi myös johtua siitä, että olen absolutisti, enkä siten kärsi alkoholin mahdollisista haittavaikutuksista, heh. Kukaan ei kadonnut, hypännyt laivasta tai myöhästynyt laivalta. Kaiken kaikkiaan risteily oli siis oikein onnistunut!

Lauantai-iltana meillä oli buffetti ja sunnuntaiaamuna nautimme laivan aamiaisen.


Can't see the haters.


Yksi risteilyn kohokohdista oli laivalla esitetty Grease-musikaali (ainakin minulle ja yhdelle toiselle kaverilleni tämä oli risteilyn kohokohta, muut musikaali jätti ilmeisesti vähän kylmäksi...). Myös tuo alkoholiton juoma oli superhyvää, tilasin sitä pariinkin otteeseen.

English recap: Spring has arrived in Finland and I've been glad to put the warmer winter coats aside. This 50s spring/autumn coat is probably one of my favourite coats! Also the dress I'm wearing under the coat is beautiful and should photograph it some day. I was in a hurry while taking these photos, so I didn't have time to take proper photos of the dress.

Also, my finals/matriculation examination are finally over! I feel a bit weird, because I'm pretty much done with high school. All those three years in high school and now it's over? Now I just have the graduation party left later in June. 

My next plan is going to university. It has always been clear to me that I want to study in university after finishing high school. I have always been interested in languages and I spent quite a lot of time thinking of whether I should go to study my native language Finnish or Russian. I love writing and reading and I'm interested in my native language, which is considered to be one of the most difficult languages in the world (I agree, I'm Finnish, but the grammar feels unbelievable to me as well). Choosing Finnish felt more "safe", as it is my native language, but I decided to "follow my heart" and ended up choosing Russian. But to be honest, I'm still not quite sure what I want. I'm going to go the the Finnish language entrance examinations too, so I guess we'll just see what happens!

The photos in the end of this post are from a cruise to Stockholm. Me and my friends had decided to go on a cruise to celebrate the end of the finals. It took place on the 2nd of April and we came back on the 4th of April. We ate a lot, celebrated (even I danced on the dance floor!) and shopped. I bought a dress and a underskirt from Beyond Retro (located in Drottninggatan) and a little backpack from H&M. One of my favourite parts was seeing the Grease musical on the ship! I would say the cruise was a success!

Miss Liida Inez

6 comments:

 1. Oi vau, noi kiharat on myös kampaaja(opiskelija)näkökulmasta ihan mahtavat! ♥ Millä tekniikalla teit ne? Joku hiustenlaittoaiheinen postaus olis tosi kiva, oon jo pidempään miettinyt että miten sulla on joka kuvassa hiukset aina niin viimeisen päälle ihanasti! :D

  ReplyDelete
 2. Jotenki ihanaa, että sun ulkonäkösi on jotenkin siveellisen oloinen ja todella hienostunut mut sit sää kirjotat rososemmin (pientä kiroilua esimerkiksi) :D Mut tykkään todella paljon sun tyylistä kirjoittaa ja pukeutua!

  maailmanrannikoilta.blogspot.fi

  ReplyDelete
 3. On niin ihanasti laitetut kiharat, että olen samaa mieltä Katariinan kanssa tutoriaalin tekemisestä. Se auttaisi huomattavasti, kun itse tappelen tukan kanssa joka kerta eikä sittenkään vaan kestä. Myös se mitä tuotteita tarvitsee että saa tuollaiset kiharat olisi kiva tietää.

  Hyvä että teillä oli hauska risteily, herkullisen näköiset eväät on ollut ja alkoholittomat drinkit on myös mahtavia. On todella harmillista kun vain tosi harvassa paikassa osaavat tai haluavat tehdä alkoholittomia drinkkejä.

  ReplyDelete
 4. Nuo kiharat on kyllä jumalaiset! Ja aika hyvä idea lähteä vaan sillä omalla kaveriporukalla risteilylle, itse olisin kyllä voinut jättää abiristeilyn mielelläni väliin ja toimia kuten sinä. Ja voi että Grease-musikaali, olis kyl ollu mahtava nähä. Risteilyillä on kyllä aina kaikkee kivaa!

  ReplyDelete
 5. Rakastuin tohon sun kampauksen, wau! ❤ Itseäni on myös kiinnostanut tuo risteilyillä oleva Grease musikaali todella paljon. Ois mielenkiintoista päästä joskus vielä näkemään se!

  ReplyDelete
 6. Terrific outfit! I really like that you opted for black nylons here. I wear black tights like they're going out of fashion, but almost always forget to buy and (then wear) black nylons. They're such a chic, classic wardrobe staple and I really must add more to my closet. Thanks for the stylish reminder, dear gal.

  ♥ Jessica

  ReplyDelete