Tuesday 21 April 2015

OOTD: Polka dots and a bit of chit chat

Hei pitkästä aikaa!

Minulla oli tuossa tosiaan jonkinlainen tauko, mistä lie johtui, ehkä sateinen sää masensi. Tosin minulla on edelleen tallessa täysin valmis postaus, jota en vain saanut aikaiseksi postata blogiin viime viikolla. Julkaisen sen varmaan vielä tällä viikolla, koska postauksessa vilahtaa kiva asukokonaisuus, mikä oli päälläni eräänä lauantaina kun tavattiin yhden ystäväporukan kanssa pitkästä aikaa.


Voinko vähän hehkuttaa kouluarvosanojani? No hehkutan joka tapauksessa: minulla oli viime jaksossa kaksi kurssia matikkaa (ja varmaan mietitte, että miten helvetissä näin kävi lyhyen matikan opiskelijalle, joka ei kirjoita matikkaa? No, yksi kurssi meni uusintakierrokselle kahden peräkkäisen nelosen takia ja toinen kurssi oli pakko änkeä samaan jaksoon) ja jos minut yhtään tuntee, tietää, että matikka on minulle aivan ylivoimaisen vaikeaa. Näyttikin pitkään siltä, että uusimani kurssi saattaisi mennä nipin napin läpi, mutta toinen ei. Olin vielä kokeessakin aivan armottoman ulapalla ja koska koetta ei saa palauttaa ennen tiettyä kellonaikaa, pyörittelin puolisen tuntia peukaloitani tuijottaessani harmillisen tyhjää konseptia, miettien milloin ehtisin suorittaa uudelleen koko kurssin.

Palautuspäivänä jouduin oikeasti menemään vessaan kokoamaan itseäni, koska pääsin kummastakin kurssista heittämällä läpi. Sain seiskat. Ihan oikeasti. Nainen, ryhdistäydy. Sitä minä hoin itselleni peilin edessä, kun melkein vuodatin kyyneleitä ilosta. Kuulostaa naurettavalta itkeä ilosta (toisaalta en ole koskaan ymmärtänyt niitäkään, jotka masentuvat parin huonon kouluarvosanan takia) kouluarvosanojen takia, mutta minulla on ollut tässä vähän huono putki matikan kanssa, kun sain tosiaan kahdesta kurssista peräkkäin hylätyt ja tilanne näytti aika toivottomalta. Aivoissani on joku ruuvi löysällä tai puuttuu kokonaan, kun numerot aiheuttavat minulle suurta hämmennystä. En ole saanut matikasta seiskaa sitten yläasteen, joten riemullani ei ollut rajaa. En siis ihan turhaan käynyt niissä kaikissa tukiopetuksissa!

Myös äidinkieli oli positiivinen yllätys. Odotin kokeen menneen aivan järkyttävän huonosti, mutta 9- sieltä tuli ja mitä ilmeisimmin jossain mielenhäiriössä hetkellisesti ollut maikka antoi kurssista 10. No, ainakin minulla on ja pysyy kahdesta aineesta ne kympit keskiarvona: äidinkielestä ja venäjästä. Jee. Ne ovatkin ne vahvimmat aineeni ja samalla myös suosikkini kaikista kouluaineista uskonnon ja englannin ohella. Nämä on näitä lukiolaisen elämän riemunhetkiä.


Mutta nyt viimein siihen asuun. Eilen/tänään päällä oli uusi mekko, jonka ostin viikonloppuna Ansasta myyjän ylipuhuttua minut. No ei vaiskaan, onhan tämä tosi nätti yksilö. Tänään heitin päälle vielä punaisen villatakin, koska edellisiltana melkein yskin jostain tuntemattomasta syystä keuhkoni ulos ja aamulla palelsi niin maan perkeleesti. Ilmeisesti kyseessä oli vain joku hetkellinen flunssakohtaus, sillä nyt olen taas elämäni voimissa. Tosin väsyttää aivan järkyttävän paljon, mutta no, mitä muutakaan voi odottaa, jos on nukkunut yöllä viitisen tuntia. Ihan oma moka, kun aloin tehdä läksyjä vasta n. kello 23 maissa.

Hauska fakta tästä mekosta: olin katsellut sitä jo aiemmin, niinkin paljon aiemmin kuin joulukuussa! Silloin se jäi vielä ostamatta, koska löysin samasta putiikista kivan villatakin, jonka ostin mieluummin. Yllätyin kun tämä oli vielä tallella kyseisessä liikkeessä, joskin yleensä tällaiset vintagemekot eivät hirveän helposti tule myydyiksi. Onneksi!



En oikein tiedä pitäisikö käydä vähän lyhentämässä tätä mekkoa. Ehkä vähän liian pitkä jopa minun makuuni! Jos joku 5-10 cm saisi pois, niin olisin erittäin tyytyväinen. En vaan jaksaisi taas raahautua ompelijalle ja maksaa näin simppelistä jutusta. En vaan itse omista ompelukonetta ja ainakin ala-astekokemuksieni perusteella minä + ompelukone on katastrofi. Enkä uskaltaisi ensikertalaisena lähteä lyhentämään kellohelmaista mekkoa.

Olen joutunut myös vähän kikkailemaan asujeni kanssa, koska kaikki ihonväriset sukkahousuni ovat rikki. Olen kyllä ihan toivoton tapaus. En niinkään kynsilläni riko sukkahousuja, mutta ilmeisesti puen ne liian väkivaltaisesti päälle ja se venyttäminen saa sukkahousuni menemään rikki. Hyvä selitys. Joka tapauksessa, homma on nyt niin, että minulla on enää nämä yhdet ainoat ehjät ohuet mustat sukkahousut ja elän niiden varassa. Eivätkä ne sovi kaiken kanssa, kuten ihonväriset sopivat! No okei, pitäisi varmaan käydä ostamassa uudet sukkahousut, mutta kun ei jaksaisi.

Ja on muuten epämukavat nuo kengät. RIP vasemman jalkani isovarvas.



Tiedättekö muuten sen tunteen - tai no miksi edes kysyn, olen varma, että kaikki tietävät tämän tunteen - kun popitatte samaa biisiä useita tunteja, pahimillaan päiviä tai viikkoja putkeen? Tällä hetkellä meikäläisellä on ilmeisesti meneillään oikein tällainen kausi, jolloin valikoin vain sen yhden biisin, jota popitan kyllästymiseen saakka. Tällä hetkellä se on Jason Derulon uusi biisi, jonka kuulin eräs aamu Voicelta ja siitä se sitten lähti... Sitä ennen soitin tätä biisiä varmaan viikon putkeen ja sitä ennen, huhhuh hävettää kyllä myöntää, mutta TÄTÄ tuli kuunneltua tehdessä läksyjä, ollessa lenkillä tai kävellessä kaupungilla. Olen vajonnut alas. Nyyh.



Koska lempisarjani ikinä koskaan milloinkaan, Hakekaa kätilö! jäi tauolle ja palaa vasta ENSI VUONNA, päätin paikata suruni lukemalla Jennifer Worthin muistelmia, joihin itse tv-sarjakin perustuu. Tällä hetkellä lueskelen ensimmäistä osaa ja vaikuttaa älyttömän hyvältä! Olisin tosin halunnut lukea tämän mieluummin englanniksi, mutta asuinkaupunkini kirjastossa oli tarjolla vain suomennetut versiot.


Long time no see!

So I guess I had some kind of a break, don't know why, maybe the rainy and grey weather put my mood down. I actually did write a post last week, but I just didn't manage to publish it. But I will probably publish it this week anyway!

I'm incredibly happy with my grades! I passed both math courses easily, which is some kind of a miracle as I am so bad in math. I'm also pleased that I got 10 (the best grade you can get) from my mother tongue. 

Today/yesterday I wore a new dress. I had actually tried this dress on in December, but hadn't bought it! I was surprised to see it in the shop and this time I decided to buy it!

I also started to read a book and it seems to be very interesting! Because my favourite tv-show ever, Call the Midwife! is now on a break, I decided to finally read Jenny Worth's books. The whole tv-show is based on her memories, so I'm sure that I will love her books as well!

Miss Liida Inez

6 comments:

  1. Nyt on kyllä kaunis mekko! Tuollainen malli on ihan 5/5 omaan silmään. Rakastan, kun saa peittää kädet ja on kaunis kaulus ja napit ja ja vielä vyö! Ja kuka voisikaan olla rakastamatta tuota väriä :3

    Itsellänikin on paljon ongelmia sukkisten kanssa, ne kaikki vaan jostain syystä kuolevat. Kaikki on ihan hyvin kun ne on päällä, mutta sitten yhtäkkiä kantapäästä lähtee takapohjetta pitkin kamala silmäpako. Huoh. Joutuuko kaikki muutkin sukkiksia päivittäin käyttävä ostamaan yhtä paljon uusia kuin minä?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, minäkin tykkään! :> Mäkin ihastuin erityisesti noihin pitkiin hihoihin, koska ennen tämän ostamista mulla taisi olla... yksi pitkähihainen mekko? :D

      Joo, hyvä kun saan yhdet sukkahousut kestämään edes viikon! Ei auta, vaikka kuinka varovasti laittaisin ne jalkaan. Eli älä huoli, mäkin käyn kuukauden aikana ihan liian monta kertaa pelkillä sukkahousuostoksilla :'D

      Delete
  2. Aivan ihana tuo mekko ja hyvä että meni matikat läpi vielä noinkin hyvin arvosanoin. ^^ Täytyy myös sanoa, että osaat laittaa tukkasi niin nätisti, että jos joskus viitsit/jaksat niin voisit tehdä vaikka tukkatutoriaalin. Tukkasi näyttää paksulta, niin kiinnostaisi tietää miten saat sen kestämään noin kauniilla kampauksella :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja ah, olen vieläkin niin onnellinen noista matikannumeroistani! Ehdin jo pelätä, että istuisin vielä abivuonna uusimassa jotain matikankurssia! :D

      Voi kiitos! :> Ja joo, voin kyllä kuvailla ja kirjoitella tukkatutoriaalia heti kunhan vain ehdin! :) Mun tukka tosiaan on melko paksu, mutta salaisuuteni taitaa olla niinkin tylsä kuin hiuslakka ja paljon pinnejä :'D

      Delete
  3. what an amazing stylish outfit! good job! and your hairstyle is also welldone. i'm your new follower and reader

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aw, thank you so much! I'm happy to hear that you like it!

      Delete