Saturday, 2 May 2015

OOTD: Parisienne

Kukkuu ja hyvää vappua!

Torstaina lähdettiin kahdeksan tytön voimin mökille viettämään vappua. Oli oikein hauskaa ja tuli kyllä naurettua vedet silmissä, sillä jutut menivät yhä lennokkaimmiksi mitä lähemmäs yötä tultiin. Koska olen huono nukkumaan muualla kuin omassa sängyssäni, lähdin kello kahdelta kotiin (kyllä, isäni suostui hakemaan minut vielä silloin, koska se mökkihän oli jossain hornantuutissa) ja ratkaisin vissiin samalla kolmen muunkin ihmisen kohtalot yön suhteen, sillä he tulivat samalla kyydillä.


Koulupäiväkin oli mukavan lyhyt ja vähän erilainen. Tai siis täysin erilainen. Aamulla menin kuuntelemaan todella mielenkiintoista esitelmää, jonka piti lukiomme aikuisopiskelija, joka on huidellut maailmalla monissa ennakkoluuloni herättävissä maissa, kuten esimerkiksi Irakissa. Ja liftannut Siperiassa tuhansia kilometrejä -40 asteen pakkasessa. Ei voi muuta sanoa kuin, RESPECT! Ja kysyä, että miksi?

Sen jälkeen käytiin läpi vielä muutamat taidenäyttelyt, joista toinen oli oikeastaan ihan mielenkiintoinen. Ainakin taideteosten nimet olivat hyvin mielenkiintoisia. Kuten esimerkiksi "Kakku ja peppu" vai oliko se "Peppu ja kakku", en ole enää ihan varma. Modernimpi taide menee minulta jotenkin vaan ohi ja lujaa ja päädyin hihittelemään tuolle taideteokselle.The struggle is real. Tuuli niin perkeleesti, ettei meinannut asukuvaussessiosta tulla mitään.


Torstaina pukeuduin itselleni uuteen värikomboon: siniseen ja punaiseen! Tuli kyllä jotenkin ihan pariisitar-olo tuossa asussa, kun värit olivat niin kohdallaan ja baskeri kruunasi lookin. Itse asiassa koko idea asuun lähti tuosta baskerista, sillä halusin tehdä mahdollisimman helpon kampauksen. Paita on H&M:ltä, hame kirpputorilta (merkkiä Seppälä), kengät ja baskeri Frida Marinasta. Tykkään muuten tosi paljon tuosta paidan mallista, minulla on se myös harmaana. En vain ole käyttänyt tätä punaista kuukausiin, koska jotenkin yhdistän punaisen aina niin vahvasti jouluun.


Kävi muuten myös aika hauskasti tuolloin torstaina: joku brittimies pysähtyi pyöränsä kanssa kohdalleni kaupungilla ja kertoi nähneensä minut jo useaan otteeseen kaupungilla (ilmeisesti asuu täällä - joo-o, kuka hemmetti asuu Suomessa sen sijaan että voisi asua Iso-Britanniassa!?) ja ihailleen tyyliäni. Kättelimme sitten siinä ja näin. En enää edes kunnolla muista keskusteluamme, koska tämä mies myös puhui sen verran nopeasti englantia, että puolet meni ohi. Heh. Kun asuu suht pienessä kaupungissa, saa aina välillä kuulla kommentteja jos omaa vähänkin erilaisen tyylin. Itse olen onnekseni saanut kuulla vain kaikenlaista positiivista ja jutella mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Jostain syystä näitä kommentteja tulee nimittäin eniten ulkomaalaisilta, ehkä suomalaiset eivät sitten uskalla lähestyä.Vaikka tosiaan julkaisen tämän postauksen tänään lauantaina, kirjoittelen tätä tällä hetkellä kello 23 perjantaina ja pää lyö tyhjää väsymyksen takia. Torstain ja perjantain väliset yöunet jäivät nimittäin aika vähäisiksi ja sangen epämääräisiksi, sillä heräsin ensin puoli yhdeksän maissa WhatsAppin kilahdukseen, piristyin ja selasin kännykälläni nettiä varmaan lähemmäs tunnin. Sitten iski jälleen väsymys ja seuraavan kerran heräsin vähän yli 11. Urheasti menin tänään kuitenkin viettämään iltaa vielä kerran ystävän luokse, mutta tällä kertaa meininki oli vähän rennompi. Huomasi kuitenkin taas miten introvertti olen: nyt olen saanut kyllä yliannostuksen ihmisistä ja ihanaa, että huomenna saan olla yksin! IHAN YKSIN VAAN! Te muut introvertit varmasti tiedätte sen väsymyksen ja voimattomuuden, mikä iskee, kun on viettänyt "liikaa" aikaa ihmisten kanssa? Älkää ymmärtäkö väärin: en todellakaan halua erakoitua, mutta tarvitsen vähän enemmän omaa aikaa.


Loppuun muutama kuva ystävistäni, joiden kanssa mökkeilin. Tai no, kolme puuttuu. Yksi oli kameran takana ja kaksi jossain muualla sähläämässä. Nämä neljä olen tuntenut ala-asteelta saakka, osaan tutustuin jo ensimmäisellä luokalla.


Note to self: älä poseeraa kilpauimarin vieressä, ellet halua vapaaehtoisesti näyttää manaatilta.
Myös muuten Ella (oikealta katsottuna toinen) ja Julia (oikealta katsottuna ensimmäinen) bloggaavat.


Sellainen mökkeilytyylinäyte meikäläiseltä.

Mites teidän vappu?

Howdy!

On Thursday me and seven other girls went to a cottage to celebrate May Day. And boy did we have fun! In the last two photos you can see me with my friends (three is missing though). Also my school day was different, meaning no classes, which is always great, hah!

And then to my outfit! Red and blue was a new colour combination for me, but I think it worked! I felt like a true Parisienne because of the colours and the beret.

Did you celebrate May Day?

Miss Liida Inez

8 comments:

 1. Oot kyllä todella taitava yhdistelemään vaatteita ja asusteita, ihan kateeksi käy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Tykkään kyllä tosiaan kokeilla kaikenlaisia erilaisia vaateyhdistelmiä, joskus toimii, joskus ei :D

   Delete
 2. Ihana asu! Sulla on tosi persoonallinen tyyli, on kiva nähä tällasta vaihteeksi:)

  ReplyDelete
 3. Ihana asukokonaisuus! Jotenkin ihmiset yleisesti yhdistää tuollaisen puhtaan punaisen jouluun, mutta kun sen puolestaan yhdistää laivastonsiniseen, niin ei olekaan enää niin jouluinen. Mutta rykäisepäs siihen vihreää, niin asia onkin jo täysin erilainen :)
  Tuo paita on kyllä tosi kaunis ja joskus H&M:ltäkin löytyy aarteita. Itseä vaan kismittää että myyvät niitä lähinnä netissä ja pienemmästä kaupungista ei juuri niitä ihania paitoja löydy, joten jää sitten ostamatta ja ostan puolta kalliimmalla reproa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja noh, itse olen niin jouluhullu, että saan oikeastaan mistä tahansa kauheet jouluvibat, heh :D Jouluna (eli minulle tämä tarkoittaa marraskuuta ja joulukuuta...) yhdistelenkin vihreää ja punaista aina kyllästymiseen saakka!

   H&M on kyllä ehkä Zaran ja Mangon lisäksi ainut tällainen "normaali" vaatekauppa, josta onnistun aina välillä tekemään (edullisia!) löytöjä. Tosin se edullisuus kyllä kostautuu sitten laadussa, tää paitakin on vähän menettänyt muotoaan vaikka vasta joulukuussa sen hankin. Tänne Porvooseen H&M tuli jokin aika sitten, eikä riemulla kyllä silloin ollut rajaa! Kun olin nuorempi täällä oli vain Lindex, Seppälä ja KappAhl :D

   Delete
 4. Just found you on lookbook, can you post up all of your outfits from here on there too?

  ReplyDelete