Friday 8 May 2015

OOTD: Peach pink outfit on a rainy day

Terve!

Olen naputellut tällä viikolla muutaman ei asu -postauksen valmiiksi, jotta voin julkaista ne ensi viikon puolella. On ilmeisesti tullut kirjoiteltua sen verran paljon, etten juuri nyt ole oikein kirjoitustuulella, eli tämä postaus koostunee suurimmilta osin pelkistä kuvista. Eli nyt niitä perinteisiä asukuvia!



Naamani näyttää jotenkin aivan järkyttävältä näissä kuvissa, mutta ihan sama, näillä mennään! Päällä oli tällä kertaa hame, jonka olemassaolon olin jo ehtinyt unohtaa, kunnes ostin tämän jakun ja tajusin unohtamani hameen sopivan loistavasti yhteen tämän kyseisen jakun kanssa. Itse asiassa, tuo jakku kuuluu "virallisesti" yhteen samansävyisen mekon kanssa, mutta minusta se sopii loistavasti yhteen myös tämän hameen kanssa! Hame on siis ostettu ylisöpöstä Olo-huone-liikkeestä Helsingistä, jossa myydään vintagen lisäksi vähän kaikkea muuta sisustustavaraa ja toimiipa se myös kahvilana! Jakku on ostettu täältä Porvoosta Doris & Duke -vintageliikkeestä. Paita (jota ei kyllä näe yhtään tuolta jakun alta, eli jakelen tässä periaatteessa ihan turhaa informaatiota) on ostettu H&M:ltä, kuten myös baskeri.



Koska säästä on aina hyvä puhua, kun puheenaiheet loppuvat kesken: on muuten ollut ärsyttävä sää koko viikon ajan! Aamulla saattaa sataa ja päivällä aurinko paistaakin kirkkaansiniseltä taivaalta. Tai toisinpäin. Ei tiedä miten pukeutua. Muutenkin ärsyttää nämä lämpenevät kelit, kun ei voi pitää kaikkia kivoja takkeja ja huiveja. Nyyh. Olen kyllä henkeen ja vereen talvi- ja varsinkin syksyihmisiä. Olisipa jo ihana syksy! Onko siellä muita talvi/syksyihmisiä? Jotka pitävät enemmän kylmästä ja pimeästä?

Tai no jaa, enpä tiedä odotanko kuitenkaan syksyä niin innolla, kirjoitukset edessä nimittäin. Toisaalta olisi kyllä kiva saada ne jo pois alta. Kirjoitan syksyllä ruotsin ja uskonnon, joista varsinkin uskonto jännittää, koska haluaisin E:n. Ruotsi nyt on minulle ihan sama, C olisi tavoite... Äidinkielestä haluaisin E:n, mutta tyydyn kyllä M:määnkin. Englannissa aika sama juttu. Venäjä on sitten se, mistä haluaisin L:län. Aion kuulkaa panostaa siihen niin maan perkeleesti!




Takki on kirpputorilta ostettu, merkkiä Zara. Sain sen kolmella eurolla! Kolmella eurolla! Ihan kiva löytö siis. Zaran hinnat tuntien se on maksanut alunperin varmaan lähemmäs sata euroa. Ja voi jösses, nyt vasta huomaan, että sateenvarjossani on edelleen hintalappu kiinni. Tuon valkoisen kaistaleen ei pitäisi olla tuossa. Heh.

Tänään kyllä elämä pisti taas hymyilyttämään: eräs koulumme siivooja veti minut välitunnilla sivuun ja sanoi, että haluaa jutella kanssani. Olin erittäin hämmentynyt ja ajattelin, että olen varmaan suihkutellut liikaa hajuvettä tai hiuslakkaa vessassa tai epähuomiossa sotkenut jotain. Mutta sen sijaan hän veikin minut siivouskomeroon ja ojensi minulle kassillisen hattuja, hanskoja ja yhden mekonkin - kaikki vintagea siis! Ellen tyystin erehdy, hatut näyttivät olevan peräisin 20-, 30- ja 40-luvuilta. Sain ottaa kassin kotiini ja viikonlopun ajan miettiä, haluanko kotiuttaa jotakin kassin sisällöstä. Äh, eihän tähän osaa edes sanoa mitään. Miten ihanaa, olin kyllä todella otettu.

Oli erittäin tuulinen ja sateinen päivä. Ei paras asuvalinta siis.

Eipä minulla muuta. Huomenna ajattelin mennä Helsinkiin (taas vaihteeksi, mutta sinne pääsee niin nopeasti, kun asuu Porvoossa ja isäkin työskentelee siellä, joten pääsen samalla kyydillä) kiertelemään kirpputoreja. Eli jos joku tätä helsinkiläinen tai muuten vaan Helsingin kirpputoritarjonnasta tietävä lukee tätä postausta, saa ehdottomasti heitellä kirpputorisuosituksia kommenttiboksiin! Tällä hetkellä tiedän nimittäin vain muutaman kirpputorin, joihin olen menossa.

Loppuun vielä näin perjantain kunniaksi esittelen huonoa musiikkimakuani. No ei, kuuntelen kyllä laadukkaampaakin musiikkia, ihan oikeasti. Ja Nikolai Baskovilla on oikeasti todella hyvä ääni (on muistaakseni oopperaakin aikoinaan laulanut, yksi lempiartisteistani - myös erittäin viihdyttävä, kuten videota katsoessa saattaa pistää merkille) ja laadukkaampiakin kappaleita. Höhö, mitä minä tässä yritän selittää.


Hello!

I've been writing some posts (about my life, not outfits!) for next week, so right now I'm really not in the mood of writing... But anyway! For some reason my face looks terrible in these photos, but hey, whatever! The skirt and jacket are vintage, bought from Finnish vintage shops. And the coat is second hand.

Btw, I'm already waiting for autumn. The darkness and the coldness. Autumn colours. I love winter and autumn so much! Is there anyone who agrees with me?

Have a nice weekend everybody!

Miss Liida Inez

4 comments:

  1. Ooh, ihanan värinen jakku ja asukokonaisuuskin on sievä :) Saatoin nauraa tuolle trollface-kuvalle ruudun tällä puolella, hörähtelin.
    Mukavaa, että joku toi tarjolle vintagea. toivottavasti löydät jotain mukavaa kotiutettavaa kohtuulliseen hintaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Joo, mun naama oli siinä niin järkyttävän näköinen, etten kehdannut julkaista, heh :D

      Delete
  2. Täällä yksi syysihminen! Joulufriikeistäkin tuttu Mogritz. ;>

    Huippua, että aloit pitämään blogia, sillä sun tekstejä on tosi kiva lukea. Sun tyyli on myös niin herttainen ja asut ovat aivan loistavasti yhdisteltyjä ja on kiva seurailla muutenkin sun elämää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee! Ja hei, kohtahan Joulufriikit kokoontuukin taas... ;)

      Ja voi, kiva kuulla että tykkäät! :)

      Delete