Sunday, 14 June 2015

OOTD: It's not easy being green

Hellurei!

Kesälomaa ollaan tässä hiljalleen aloiteltu (työn merkeissä), onneksi suht viileissä säissä! Minähän olen varmaan Suomen ainut kesää vihaava ihminen (tai ainakin yksi harvoista valituista, yleensä kaikki suomalaiset palvovat kesää ja shortsit ja t-paidat kaivetaan esille heti lämpötilan mennessä plussan puolelle), on tämä rankkaa. En tunne ketään irl, joka vihaisi kesää. Tai no, viha on aika voimakas sana... Mutta en minä kyllä tykkää kesästä. En yhtään. Keväästä kyllä tykkään kovasti, mutta syksy ja talvi ovat silti aina olleet ne suosikkini, tällainen melankolinen ihminen kun olen. Toivottavasti edessä olisi kylmä kesä ja syksy tulisi jo nopeasti. Uskokaa tai älkää, mutta odotan jo syksyä! Se on lempivuodenaikani kaikista neljästä. Voisin kirjoittaa syksystä vaikka ihan oman postauksensa, rakastan sitä vuodenaikaa niin paljon! Ja minähän voisinkin vaikka ihan läpällä sellaisen kirjoittaa. 


Lauantaina vedin päälleni vanhan yhdistelmän, jota käytin keväällä todella paljon. Eli tämä Ansasta ostettu mekko ja joku yhden euron villatakki kirpputorilta. Tuo mekko näyttää tyhmältä sivustapäin katsottuna, mutta ainakin edestä ja takaa näyttää kivalta, joten väliäkö tuolla! Se laskeutuu tyhmästi ja aiheuttaa tietystä suunnasta katsottuna raskausmaha-efektin, heh.
Olen tässä viime aikoina viihtynyt erinomaisen hyvin tässä kuvissakin näkyvässä kampauksessa. Olen saattanut viimeinkin keksiä ratkaisun ikuiseen ongelmaani! Nimittäin haluan toki aina välillä pitää hiuksia auki, mutta havittelemani "retrokiharat" eivät kestä kauaa ja niiden tekemisessä menee ikuisuus. Eräänä tylsänä iltana kihartelin hiuksiani ja päätin huvin vuoksi kokeilla kiinnittää ne pinneillä kiinni. Lopputulos olikin yllättävän kiva. Miten en ole ennen keksinyt tätä!? 

Hiusten kihartamisessa menee vain n. 15-20 minuuttia, sillä kiharran hiukseni aika paksuissa osioissa. Teen tämän illalla ja kiinnitän hiukset pinneillä samaan tyyliin, kuin pinnikiharruksessa. Aamulla avaan kiharat, harjaan ne läpi ja sitten kiinnitän pinneillä, yleensä kolmessa osiossa. Ja käytän paljon hiuslakkaa. Kaikkien kampausteni salaisuus on hiuslakka, jota en arkaile käyttää. 


Minä aloitin tosiaan maanantaina kesätyöt eräässä asianajotoimistossa ja vaikka aluksi kuumottelikin ihan helvetisti, loppuviikosta hommat alkoivat jo rullaamaan. Ja hyvä näin, sillä tämän viikon ajan asianajotoimiston assistentti neuvoi minua kaikessa mitä tein, mutta ensi viikon hän on lomalla ja minä otan hänen paikkansa! Minä, 17-vuotias lukiolainen! Ei kuumottele. Huhhuh, pakko myöntää, että nyt on kyllä tuolla asianajotoimistolla kova luotto kesätyöläiseensä. En nyt luonnollisesti voi vaitiolovelvollisuuden takia kertoa tässä yksityiskohtaisesti mitä teen (tai en ole ihan varma mitä voin kertoa ja mitä en, joten en kerro sitten mitään, koska puhun herkästi ohi suuni, heh), mutta sen voin sanoa, että hirmuisen tarkkaahan tuo työ on! Aika paljon koneella erilaisten tietojen naputtelua, jossa pitää olla tarkkana. Joudun yleensä päivittäin viemään papereita eri paikkoihin Helsingissä ja sekös vasta on ollut lystikästä, nimittäin minä ratikassa! Nyt olen kuitenkin oppinut hyppäämään oikeissa paikoissa pois ja oikeastaan pidän ratikalla matkustamisesta. Olen töissä kahdeksan tuntia, yleensä 08.30-16.30 ja vien paperit siinä 15 maissa oikeisiin paikkoihin, joten sen jälkeen työaikaa ei ole enää kovin kauaa jäljellä!

Olen kyllä myös syönyt tällä viikolla ihan liikaa. Se on huono juttu, että kesätyöpaikkani lähellä on Picnic, josta olen aina aamuisin hakenut itselleni smoothien ja lounasta varten olen saattanut hakea kaakaon. Lisäksi siellä työpaikallani on keittiö, jossa on aina hedelmien ja kahvin lisäksi keksikaappi, jossa on siis vaikka millä mitalla erilaisia keksejä sun muuta. Ei hyvä.


Tosin tämä on kyllä erittäin häiritsevää myös ratikoissa! Uskokaa tai älkää, olen niin landelainen, että matkustin ensi kertaa ratikassa vasta nyt, 17-vuotiaana, kun vein papereita erääseen paikkaan. En ollut tietenkään yhtään varautunut siihen, että kun ratikka lähtee liikkeelle, se nytkähtää aika ikävästi. Minähän sitten melkein lennän tyylikkäästi jonkun kanssamatkustajan syliin, onneksi sain jostain tangosta kiinni... voi hyvää päivää. Tämän tapauksen jälkeen olenkin maksettuani rientänyt aika nopeasti istumaan tai tarttunut tangosta kiinni ja puristanut sitä rystyset valkoisina.

Ainiin! Tein tunnukset Twitteriin! Liida valtaa sosiaalisen median! Vielä alle pari vuotta sitten minulla ei ollut edes Facebookia ja nyt olen Facebookin lisäksi Instagramissa, Twitterissä ja bloginkin olen perustanut... huhhuh! En ole vielä mitään tuonne kirjoitellut - itse asiassa en edes tiedä miten tuonne kirjoitetaan mitään, mutta eiköhän se kohta selviä, heh!

Eli täältäkin minut nyt löytää:
https://twitter.com/msliidainez

Nyt minä menen suihkuun ja kello 23 pitäisikin mennä jo viimeistään nukkumaan, jotta saisin edes ne huimat kuusi tuntia unta...


Biisi, joka on tällä hetkellä tehosoitolla. Venäläinen One Direction ft. Jurassic Park.

Sorry for all foreigner readers, I know I haven't been writing these translations in a long time... Even though I do consider myself quite good in English, I still find it much easier and more natural to write my texts in Finnish. I'll try to do more of these translations. I know there's at least one foreigner reader behind the screen! Oh wait, no, probably two, if I remember right?

My summer holiday has began, but currently I'm working. Luckily the weather has been cold - I don't like summer at all. And I'm probably the only one who hates summer here in Finland! Everyone in here loves summer. I like spring, but autumn and winter are my favourite seasons, especially autumn. I love it so much that I could write a whole blog post about it!

On Saturday I dressed up in this dress bought from a Finnish vintage shop and combined it with a green cardigan. And oh, what about my hair? No, I haven't cut it shorter, just pinned some hair up to make it look shorter! This is such a great hairstyle, quick to do and very retroish (don't know if that is even a word...)!

Like I said earlier, I'm currently working in a law firm, for two weeks. So it's only a summer job! I am replacing an assistant. The work is very responsible and strict, but I like it!

And also, I am now on Twitter too!
https://twitter.com/msliidainez

Miss Liida Inez

12 comments:

 1. Kaunis tukka! Mitä hiuslakkaa käytät, vai onko siinäkin joku eri salaisuus miten hiukset saa tuollaisiksi pehmeän ja siloisen näköiseksi? Mulla hiuslakka tekee semmoiseksi kovaksi ja öö. karhean näköiseksi? Olen kyllä käyttänyt todella vähän hiuslakkaa elämäni aikana, ja aina jotain halpiksia...

  Ps. En minäkään, 19v Alisa, ole koskaan ollut ratikassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Käytän ihan jotain citymarketista ostettua halpishiuslakkaa :D Kyllähän nämä vähän sellaiset kovat ovat, ei varmaan kuvissa tule esille. Itse olen aina ollut hiuslakan suurkuluttuja, nykyään käytän sitä jopa vähemmän kuin ennen, huh! En osaa sanoa mitään muita vinkkejä, kuin että lakkaa kannattaa suihkuttaa tarpeeksi kaukaa, jotta saa aikaan luonnollisen lookin... tai no, en nyt tiedä voiko sanoa, että hiuslakalla saa luonnollisen lookin, mutta :D

   Ja heh, hyvä etten ole ainut! Tulipahan ainakin nyt opittua tuo ratikalla matkustamisen jalo taito! (En oikeasti oppinut, en vieläkään ymmärrä mistä tietää mihin ratikkaan nousta päästäkseen paikkaan x)

   Delete
 2. Hyvin toimii tuo kampaus! Noilla pinneillä saa todella paljon ilmettä.

  Minäkin jouduin käyttämään helsinkin joukkoliikennettä kun kävin yksissä pääsykokeissa. Ei mennyt niinkuin elokuvissa .D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Pinnit ovat kyllä parasta maailmassa. En pärjäisi ilman!

   Hahhah, joo, ei kyllä mennyt minullakaan kuin elokuvissa tuo ensimmäinen kerta ratikassa... :D Ei hävettänyt yhtään tuo kaatuilu...

   Delete
 3. Moi, huomasin etta sulla on viela vahan alle 100 lukijaa (ja tosi kiva blogi), joten heitin sulle sen 11 kysymyksen haasteen: https://ilonams.wordpress.com/2015/06/20/11-kysymysta/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, vastaan haasteeseen heti kunhan ehdin! :)

   Delete
 4. ihana tyyli! oon aivan rakastunut 50-luvun naiselliseen muotiin ❤

  http://nooralinneaasblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että olet löytänyt 50-luvun ihanan pukeutumistyylin :)

   Delete
 5. Such a pretty outfit ~ I love the blue and green hues in your plaid dress, especially when paired with that lovely kelly green cardigan! Your hair looks super cute pinned up like that too. :) ❤

  xox,
  bonita of Lavender & Twill

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aw thank you so much!<3 I hadn't worn this dress for months! Sometimes you make great finds from your own wardrobe :)

   Delete
 6. I really love the green and blue on you! ... and what a lovely dress!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much! I love the colour combination too, a little bit different! :)

   Delete