Friday, 5 June 2015

Tarina epäonnistuneista asukuvista ja jännän vivahteet - B&W Edition

Minä tulen täällä kohta hulluksi, kun on niin tylsää. Olen kirjoitellut runoja ja jatkanut novellejani, lukenut, urheillut (siinä vaiheessa kun minä urheilen, tietää, että minulla on erittäin tylsää), katsonut elokuvia ja turhia ohjelmia, käynyt kaupungilla pyörimässä... Ei siis hirveän jännää tämä minun elämäni tällä hetkellä. En olisi koskaan uskonut, että sanon näin, mutta ONNEKSI ENSI VIIKOLLA ALKAA KESÄTYÖT! Ei tässä muuten pää kestäisi. Aikaisia herätyksiä en kylläkään odota innolla. Koska kesätyöni on Helsingissä, joudun heräilemään jo viiden maissa. Työt siis alkavat kahdeksalta. Työskentelen eräässä asianajotoimistossa asianajajan assistentin sijaisena. Kahden viikon juttu vaan, mutta parempi tämäkin, kuin ei mitään.


Telttojako ne nykyään myy!?

Keskiviikkona käväisin kaupungilla ruokaostoksilla. En ollut laittautunut moneen päivään, joten päätin sitten tälläytyä, tosin hiuksille en jaksanut tehdä mitään (paitsi kääntää latvat n. viidessä minuutissa suoristusraudalla). Ja olikin sitten ihan perskuleen huono päivä olla tekemättä hiuksille mitään! Hiuksia oli suussa, silmissä, nenässä, korvassa, ties missä! Ja ihan tällaisena yleisenä muistutuksena, älkää helvetissä laittako päällenne leveähelmaisia mekkoja/hameita ja tyllihameita, jos ulkona tuulee niin pirusti, että meinaa pieni ihminen siinä ihan kumoon kaatua! Puoli Porvoota taisi eilen nähdä useaankin otteeseen jotakin, mitä heidän ei olisi pitänyt nähdä. Pyydän anteeksi. Enkä edes tehnyt sitä yhtä tyylikkäästi, kuin Marilyn. Tajusin siis tarvitsevani elämääni kynähameen tuulisia päiviä varten. Nyt sitten vain täydellistä yksilöä etsimään.

Kuten olettaa saattaa, ei tällä menolla asukuvatkaan oikein onnistuneet. Ensinnäkin, en kehdannut enää mennä ulos kuvailemaan sen tuulen takia, joten kuvat oli pakko ottaa sisällä. Eikä kuvat muutenkaan onnistuneet. Se, että tämä kiukuttelukuva oli mielestäni onnistunein, kertoo varmaan kaiken:


Julkaisen nyt kuitenkin muutaman asukuvan, koska asu oli ihan kiva, sen kantaja oli vain vähän hakuteillä...


Päällä oli siis hyvin simppeli asukokonaisuus, kuten näkyy. Hame on uusi löytö kirpputorilta, Indiskasta alunperin ostettu. Menee hyvin myös ilman tylliä. Pitäisikin taas käydä joku päivä Indiskalla. Löydän aina välillä sieltä kivoja vaatteita ja sisustusjuttuja. Ja siellä on niin kivaa musiikkia!

Keskiviikkona olin muuten myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna ulkona ilman sukkahousuja! Eipä kovin ihmeellistä minulle, joka ei erityisemmin kesästä tykkää. Odotan jo ihanaa syksyä...Olen yllättänyt itseni tässä viime päivinä lukemalla jotain muuta, kuin Cosmopolitania. Olen siis ehkä maailman huonoin lukemaan. Nuorempana luin paljon, mutta nykyään lukemiseni jää jotenkin lehtien ja kurssikirjojen tasolle. En ole edes äidinkielenkursseilla nyt lukiossa lukenut koskaan ainuttakaan kirjaa kokonaan (kursseilla pitää aina valita jokin kirja, joka oli pakko lukea ja tehdä siitä esitelmä/kirjaraportti). Olen kuitenkin aina onnistunut jotenkin selittämään kirjaraportteihin tai esitelmiin jotain...


Joka tapauksessa, tällaista kirjaa olen nyt aloitellut, sillä sain viimein päätökseen Harry Potterin ensimmäisen osan, jonka luin englanniksi. Olen tosiaan päättänyt lukea nyt kaikki Potterit uudelleen, mutta tällä kertaa englanniksi! Pakko sanoa, että mielestäni on paljon mielekkäämpää lukea Pottereita englanniksi, sillä kaikki nimet ovat alkuperäismuodossaan.

Tämä kirja Romanoveista on ollut jo vuosia kirjahyllyssäni ja aina olen ajatellut lukevani sen, mutta jostain syystä se on aina vähän jäänyt. Minulla on viime päivinä ollut niin tylsää, että nyt ajattelin viimein lukea tämän!


Etsi kuvasta kenkä.

Olen naputellut pari postausta valmiiksi, jotta voin julkaista ne kahden seuraavan viikon aikana, kun olen tosiaan siellä asianajotoimistolla työskentelemässä. En tiedä jaksanko tehdä postauksia, en ainakaan kovin montaa, kun olen kuitenkin liikenteessä ajomatkat mukaan laskettuna 7-17 ja vapaa-aikaa jää illalle n. 5 tuntia. 

Lauantaina olen muuten menossa ystävän kanssa Tamminiemen vintage-tapahtumaan. Sain jonkun raahattua sinne, vaikkei ystäväporukastani löydykään yhtäkään yhtä omistautunutta vintageharrastajaa kuin minä! Wohoo! Kukaan muu tulossa?

Olen muuten myös ilmeisesti menossa Tampereella järjestettävään Suvi-Vintageen. Malliksi!? Saa nyt nähdä mitä tästäkin tulee. Olen menossa sinne ihan ypöyksin, joten vähän jänskättää. Suurin syy miksi lupauduin malliksi olikin se, että pääsen sillä tavalla ehkä vähän helpommin tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin. Kun olen niin avuton sosiaalisissa tilanteissa ja jo ajatus vieraille ihmisille puhumisesta kuumottelee aika hemmetisti. Ja olen varmaan ylivoimaisesti nuorin siellä. Tosin on minua luultu useastikin yli parikymppiseksi, että ei hätiä mitiä! Kukaan tuskin tajuaa minun olevan alle 18-vuotias.


Yritän tällä hetkellä elää yhtä jännää elämää, kuin ikuinen idolini ja esikuvani, Pasilan Pekka Routalempi. On se jännä!


Miss Liida Inez

8 comments:

 1. Huomasin itsekin, että kynähameet tulee tarpeeseen. Joka päivä "myöhässä" töistä tällä viikolla (onneksi on liukuva työaika), koska aamulla aina vaatekriisi, että mitä puen päälle. Kaikki mekot on kellohelmaisia, pari kynämekkoa löytyy ja en tykkää käyttää monena päivänä putkeen samaa asua... Ja sitten tietenkin sataa vettäkin.

  Hame on oikein upea, jännä että Indiskasta on löytynyt jotain noin kaunista. :O
  Ja täytyy nyt loppuun sanoa, että ihan onnistuneilta kuvat minusta näyttävät. Tietysti jos värit on ollut vialla, niin itsekin tulee aina muokattua niistä vähän "siistimpiä", jos ei omaa silmää miellytä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mullakin on kyllä viime päivinä ollut kauheat vaatekriisit, kun nyt kesällä haluaisin käyttää mahdollisimman paljon kellohelmaisia mekkoja/hameita, kun ei tarvitse ahtaa niitä tylleineen kaikkineen talvitakin alle... Mutta tuo tuuli...!

   Nää kuvat kyllä meni musta ihan pieleen, mutta mustavalkoisina ovat ihan ok, heh :D Tuo hame oli kyllä löytö!

   Delete
 2. Hei, tervetuloa vaan Suvi-Vintageen! En vielä tiedä, tulenko itse malliksi, mutta olen ollut useammassa Fintagen muotinäytöksessä mallina. :) Se on hauskaa puuhaa.

  Uu, Romanov-kirja vaikuttaa kivalta! Pienenä olin ihme kuninkaallishullu, äitille tuli joku lehti jossa oli joku juttusarja kuninkaallisista, kaiketi historiallinen, ja noi Romanovit kiinnosti paljon!

  Ja hei, kellohelmojen kanssa kannattaa ehdottomasti käyttää turvapöksyjä! Ittelläni on siis tällaset:

  http://www.ginatricot.com/cfi/fi/mallisto/vaatteet/leggingsit/lilly-bikerpants-w-lace/prod650149000.html

  Suosittelen ehdottomasti, jos helma nousee niin ei tapahdu mitään katastrofaalista, ja mulla on myös niin isot reidet ettei hankaa kesähelteellä ikävästi yhteen. :D:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja jaiks! Vähän jänskättää, mutta enköhän minä selviä kunnialla :D

   Romanovien elämä on kyllä erittäin kiehtovaa luettavaa. Olen vasta sivulla 50 tuossa kirjassa, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa!

   Mun pitää kyllä varmaan hankkia tuollaiset, en enää mielelläni halua joutua tuohon keskiviikkona tapahtuneeseen tilanteeseen, jossa kyllä taisi _kaikki_ näkyä :D Huhhuh.

   Delete
 3. Love the simple top and polka dot skirt on you. 50s but modern!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! :) And yeah, you can create amazing vintage outfits from clothes bought from shops like H&M etc.!

   Delete
 4. I like your hair whichever way you do it. And I have a long interest in the Romanovs, I've read a lot of books about the daughters in particular

  https://matchamilady.wordpress.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! :) Yes, the Romanovs are truly very interesting, I love pretty much everything connected to Russia. Especially the history and culture!

   Delete