Thursday, 23 June 2016

Minusta tulee yliopisto-opiskelja! / I'm going to be a student at university!

Huhhuh. Vieläkin ihan sekavat fiilikset, en ole jotenkin vieläkään ihan tajunnut mitä on päässyt tapahtumaan. Omistan tälle nyt ihan kokonaisen lyhyehkön postauksen, sillä tämä on kuitenkin aika hemmetin iso osa elämääni.

Otsikossa sen jo aika selkeästi sanoinkin, mutta sanotaan vielä toistamiseen: minusta tulee kuin tuleekin yliopisto-opiskelija! Eilen olin juuri lähdössä kesätyöhöni, kun huomasin saaneeni sähköpostiviestin Helsingin yliopistolta. Sydän pamppaillen ja kädet täristen avasin viestin - mutta viestissä kerrotiinkin vain, että kokeet on nyt tarkistettu ja annettiin nähtäväksi pääsykoepisteet. Jo siinä laskeskelin huonolla matikallani, että kappas, ei tämä nyt ihan päin persettä mennytkään. En minä kuitenkaan uskaltanut edes ajatella, että voisin päästä sisälle, joten päätin odotella virallista ilmoitusta. Luin nimittäin niin vähän pääsykokeisiin, että ihan hävettää. Kyse ei ollut siitä, etteikö minulla olisi ollut motivaatiota - en vain jotenkin saanut itseäni lukemaan, olin väsynyt ja poikki ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Onneksi silloin pänttäsin venäjää armottomalla tahdilla, varmaan siitä on tämän opiskelupaikan kiittäminen. 

Koko päivän kuumoteltuani (en tällä hetkellä pääse Opintopolkuun, jossa tulokset varmaan olivat aamusta asti olleet. Sisäänkirjautuminen vaatii tunnistautumisen joko verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla, eikä minulla ole kumpaakaan. Onneksi maanantaille minulla on varattuna pankissa aika, jotta saan verkkopankkitunnukset. Nimittäin opiskelupaikka pitää vastaanottaa Opintopolun kautta.) ja päiviteltyäni sähköpostiani pitkin päivää, illalla yhdeksän aikaan silmilleni lävähti uusi sähköpostiviesti: "Sinulle on myönnetty opiskelupaikka, onneksi olkoon." En meinannut saada sanottua mitään, auoin pitkään suutani ja luin tekstin sata kertaa, kunnes uskalsin kiljahtaa vanhemmilleni, että minulla on opiskelupaikka Helsingin yliopistossa!

En tiedä mitä Tampereelle kuuluu - sieltä en ole saanut mitään viestiä. Arvelisin, ettei mennyt se koe läpi. Mutta eipä sillä mitään väliä! Tosin tykkään kyllä Tampereesta hieman enemmän kaupunkina, mutta valitsin Helsingin käytännön syistä. Se myös tuntuu tietyllä tavalla tutummalta kaupungilta, kun porvoolaisena ravaan siellä lähes joka viikonloppu. En erityisemmin viihdy Helsingin ydinkeskustassa, mutta Helsingissä on myös ihania, vähän rauhallisempia kulmia. 

Fiilikset on ihan uskomattomat. Olin täysin varma välivuodesta. Minulla on kyllä paha tapa aina vähätellä itseäni ja olla äärimmäisen pessimistinen tällaisissa asioissa - toisaalta taas, eipähän tule turhaan petyttyä. Tämä taitaa olla aika suomalainen ajattelutapa, heh. Olin tosiaan ehtinyt jo suunnitella välivuottani aika ahkerasti melkein itku kurkussa, sillä tiesin, ettei välivuosi sopisi minulle ollenkaan. Mutta olin päättänyt, että ei se nyt mikään maailmanloppukaan olisi. Se tunne, kun sain viestin, että minut on hyväksytty yliopistoon... olin niin helpottunut, onnellinen ja hämmentynyt - ja olen edelleen! Aloitin venäjän opiskelun viisi vuotta sitten ja muistan edelleen ensimmäisen oppitunnin, jolloin jo tuli vahva tunne siitä, että vitsi tämä on kivaa. Pian kiinnostuin Venäjän kulttuurista ja historiasta - ja kohta olinkin jo täysin Venäjän pauloissa. Tämä on ollut sellainen kolmen vuoden haave, joka nyt viimein toteutui.

Eli tiivistettynä: syksyllä koittaa muutto Helsinkiin ja alan opiskella Helsingin yliopistossa venäjän kieltä ja kirjallisuutta! 

En kyllä vieläkään usko tätä. Varmaan käynyt joku virhe.


English recap: As you may have guessed from the title of this post, I was accepted into university! I got the message yesterday: "You have been given a degree place, congratulations." I honestly did not expect this. I was so sure I was going to be facing a gap year, which felt scary! I didn't read a lot for my entrance examination: I had lots of motivation, but after finals I was so exhausted. I can't even tell you how happy and relieved I am. This is such a dream come true! I started studying Russian five years ago and I immediately fell in love with the language, and later on with the culture and history. Studying Russian in university has been my dream for about three years. And now it's really coming true!

So in a nutshell: I will start to study Russian language and literature at Helsinki university in the autumn! 

But I'm still not quite believing this. Maybe there has been a mistake lol.

Miss Liida Inez

11 comments:

 1. Paljon onnea opiskelupaikasta! Hieno juttu :)

  ReplyDelete
 2. Paljon onnea, onneksi pääsit sinne minne halusitkin! Elämässä ei ole mitään yhtä hyvää kuin se, että pääsee tekemään juuri sitä mistä on haaveillutkin :) Mitä olen kavereiden elämää ja valituksia kuunnellut, yliopistoelämä ei ole aina mitään herkkua, mutta niin kauan kuin saa opiskella jotain mikä kiinnostaa, se on varmasti mukavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Joo, olen niin iloinen, että pääsin mun ykkösvalintaan! Välivuosi ei olisi ollut yhtään hyvä juttu mulle, tykkään opiskelusta, heh :D Ihanaa päästä muuttamaankin Helsinkiin!

   Delete
 3. Well done - good luck in your studies at University

  ReplyDelete
 4. Huge congratulations, Liida dear. I hope that sense of cloud nine you're experiencing now lasts for a long time to come.

  xoxo ♥ Jessica

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much! ♥ I know that sometimes it's probably going to be hard, but at least my motivation is high!

   Delete