Wednesday, 1 June 2016

Täällä taas / I'm back

Tervehdys! Tein varsinaisen katoamistempun tuossa huhtikuun lopussa ja tämä hiljaisuus venähtikin sitten yli kuukauden mittaiseksi. Hups. Olen pahoillani hiljaisuudesta, mutta päätin keskittyä kunnolla pääsykokeisiin, sillä jonkinlaisena perfektionistina vietän helposti useampia päiviä kirjoitellen yhtä postausta. Minulla on kuitenkin peräti kolme asupostausta tulossa ja hiuksiin liittyvää postausta olen aina välillä kirjoitellut eteenpäin. Kuvia siihen pitäisi vielä saada.

So, I took a little break from blogging, because I wanted to focus on my entrance examinations. Now that they are over, I am back with a lot of posts to come! I have three outfit posts ready and I'm working on a post on how I do my hair.


Sain lasit muistaakseni 11-vuotiaana, mutta en käytä niitä melkein koskaan, sillä en tunne vaan oloani mukavaksi niissä. Hankittuani 14-vuotiaana piilolinssit aloin käyttää niitä lähes aina. Oikea silmä on -3,25 ja vasen -3,5 + hajataitto. Kävin myös leikkaamassa hiuksia lyhyemmäksi! / Yep, I have glasses, but I like to use contact lenses most of the time. I also cut my hair and it's so much shorter now!

Blogini hiljaiselon välissä on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä: Euroviisut meni ja tuli (ja jumalauta kerrankin voin sanoa olevani tyytyväinen voittajaan, meinasin jo repiä pelihousuni kun Australia näytti olevan voittamassa - vaikka oikeastihan viisujen voittaja oli Puolan oma Kapteeni Koukku, joka ponkaisi pohjalta kahdeksanneksi, myös allekirjoittanut äänesti häntä - mutta onneksi voiton vei Ukrainan uskomattoman koskettava, jopa minun ihoni kananlihalle saanut esitys ja laulu), joku vähän suuremman luokan jääkiekko-ottelukin vissiin pelattiin, kesä tuli rytinällä, minulla oli ensimmäinen ajotunti, kävin läpi kahdet pääsykokeet ja sain varman tiedon siitä, että saan painaa tuon kampauksen pilaavan valkolakin päähäni kesäkuun alussa.

Tässä jokin aika sitten YTL:ltä tuli tosiaan viralliset tulokset kirjoitusten tuloksista, enkä voi kieltää olevani hieman pettynyt. Englanti jäi muutaman pisteen päähän E:stä, venäjä muutaman pisteen päähän L:stä ja äidinkieli tipahti reippaalla 10 pisteellä vahvasta laudaturista eximiaan. Joka sekin, yllätys yllätys, jäi hyvin lähelle laudaturin rajaa. Hyviähän arvosanoja nuo ovat, mutta en voi kieltää, etteikö ärsyttäisi. Varsinkin venäjä jäi harmittamaan ihan vietävästi, kun se oli minulle ehkä tuosta kolmikosta tärkein. Tavoitteeni venäjästä oli E, mutta kun tietää miten lähellä kävi sitä L:lää, niin totta kai vähän harmittaa. Mutta tällaista tämä on.

So a lot has happened during my break. Ukraine won Eurovision and I'm very happy for Jamala and Ukraine, both the song and the performance were absolutely amazing (though I think the true winner of the night was Poland's own Captain Hook, who jumped to the top from the bottom), some sort of a ice hockey match took place, summer came to Finland, I went through two entrance examinations and it became official that I'm going to graduate on the 4th of June. I'm pretty happy with the results of matriculation examination/finals, but I do feel a bit disappointed, because I was SO close of having the best possible grade from Russian ja my mother language (Finnish). It was just a matter of a few points. But I'm still quite happy!


Yksi ensimmäisistä kevään lämpimistä päivistä. Istuskelin puiston penkillä useamman tunnin lukien pääsykokeisiin. / One of the first very warm days here in Finland.

Pääsykokeista en osaa oikein sanoa mitään. Sekä Tampereen että Helsingin kokeista jäi hyvä fiilis, mutta ei sitä oikein ikinä tiedä. Riippuu ihan siitä millainen taso tänä vuonna on ollut. Tampereen yliopiston pääsykokeissa ryssin vähän yllättäen suomenkielisen osion: pää löi yksinkertaisesti tyhjää, kun piti kirjoittaa lyhyt essee yhdestä pääsykoekirjasta. Selitin sitten jotain ympäripyöreää paskaa paperille 150 sanan edestä ja tajusin lopulta itsekin, ettei tekstissäni ole mitään järkeä tai varsinaista vastausta tehtävänantoon. Sen sijaan venäjänkielinen osio oli suorastaan naurettavan helppo, jouduin pähkäilemään enemmän venäjän yo-kokeessakin. Kokeen jälkeen vastassa olivat tutorit tarjoillen mehua ja keksejä, tulipahan ainakin tervetullut olo. Kovasti vakuuttelivat minulle, että löydän kuitenkin itseni syksyllä Tampereen yliopistosta ja nyrpistelivät nenäänsä, kun kerroin hakeneeni Helsinkiin ykkösvaihtoehtona.


Ajoimme Tampereelle jo pääsykoetta edeltävänä päivänä. / We drove to Tampere (where I had my first exam) already one day before the exam.

Helsingin pääsykokeissa kaikki muu meni hyvin, paitsi venäjänkielisen asiatekstin referointi ja yksi pirullinen tosi/epätosi-tehtävä, jonka kohdalla ajattelin, että ei tässä kai sitten muu auta kuin laittaa lottokone käyntiin... Venäjänkielisestä asiatekstistä en ymmärtänyt puoliakaan, joten referaatistani tuli varmaan aika hämmentävä, kun piti improvisoida ja päätellä/keksiä itse jotain täytettä. Toivottavasti jotain meni oikein. Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan -romaaniin perustuvaan esseeseen olin sen sijaan erittäin tyytyväinen, siitä kyllä irtosi vaikka millä mitalla juttua, sillä koko kirja on täynnä symboliikkaa. En olisi aluksi uskonut, että rakastuisin palavasti tähän Saatana-kirjaan, mutta se paljastui kuivahkon alun jälkeen ihan hemmetin hyväksi. Kyllä, se oli absurdi ja outo, ajoittoin jopa niin absurdi ettei voinut muuta kuin nauraa. Kuitenkin yksi parhaista ja viihdyttävimmistä kirjoista, mitä olen lukenut, en voi muuta kuin suositella! Kielioppitehtävät olivat suht helppoja, mutta eivät ehkä yhtä ns. mekaanisia verrattuna Tampereen kokeeseen. Minun täytyi lukea jokaisen tehtävän tehtävänanto muutamaan kertaan, kunnes ymmärsin mitä tehtävässä haettiin. Helsingin koe oli selkeästi haastavampi ja vaikeampi kuin Tampereen, minkä nyt kyllä ymmärtää, sillä vaikka Tampereenkin yliopisto on arvostettu ja hyvä yliopisto, niin Helsingin yliopisto on kuitenkin Helsingin yliopisto, ei siitä pääse mihinkään. 


Paniikki / Panic

Nyt vain odottelen tuloksia. Olen päättänyt, ettei maailmanloppu tulekaan, jos en pääse kumpaankaan yliopistoon (vielä huhtikuussa voivottelin, että välivuosi olisi maailmanloppu). Aion varmasti keksiä itselleni jotain viihdykettä vuodeksi ja sitten uusi yritys! Olen mietiskellyt ainakin liittymistä Suomi-Venäjä-Seuraan ja jonkinlaista matkaa Venäjälle, jotta pääsisin käyttämään venäjää ihan käytännössä. Jos nyt välivuosi tulee, niin haluan pyrkiä pitämään venäjän kieltäni yllä ja mahdollisesti jopa kehittämään sitä. Mutta mitään sen tarkempia suunnitelmia en vielä ole tehnyt, parempi odottaa tuloksia rauhassa. Sitten minulla on hitto vieköön kokonainen vuosi aikaa päättää mitä teen elämälläni.

Lisäksi olen käynyt istumassa autokoulun teoriatunneilla ja ajanutkin autoa jo kaksi kertaa. Päätin lopulta ajaa automaattikortin, koska #menesiitämistäaitaonmatalin. No ei, meillä on ollut jo vuosien ajan aina automaattivaihteinen auto ja automaattiautojen määrä lisääntyy vuosi vuodelta, joten totesin, että minäpä olen nyt oikein moderni ihminen ja ajan automaattikortin. Ja mikäli totean myöhemmin, että olipa paska päätös, voin aina suorittaa manuaalivaihteisella autollakin sen kortin. Tiedän, että olen superhuono multitaskaaja ja minulla on vaikeuksia hahmottaa asioita (esim. joudun aina miettimään hetken mikä on oikea ja mikä vasen --> laitan vilkun usein väärään suuntaan ja meinaan kääntyäkin väärään suuntaan), joten pelkäsin, että manuaalivaihteistolla ajaminen menisi minun osaltani sähläämiseksi. Eihän se nyt mitään rakettitiedettä ole, mutta kun tarjolla on helpompikin vaihtoehto, niin miksipä ei sitä kokeilisi.

I don't really know how to feel about the entrance examinations. Or well, I do think they went okay and I'm happy, but you never know how the other participants did. I applied into university to study Russian. I used to be scared of the idea of having a gap year, but you know, it isn't the end of the world. I have some plans for a possible gap year, but first I'll wait for the results to come. I'll have to wait a whole month...

Like I told you in the earlier post, I signed up for driving school. I have been on the theory lessons, but I've also driven a car, twice! I decided to only drive a car with an automatic transmission, which of course means I can't drive with a manual transmission. I just thought it would be the best for me, as I have troubles with understanding for an example what is left and what is right (and when driving, this usually messes me up and I put the turn signal pointing on the wrong direction and even I may turn to the wrong road). So I just thought it might be too much for me, as I need to get the license before September.


Helsingin pääsykokeen jälkeen aurinko paistoi ja hymyilytti. / After the last entrance examination in Helsinki sun was shining and I was happy.

Mutta, lauantaina olisi edessä ylioppilasjuhlat. En malta odottaa, että pääsen viimein laittamaan päälle unelmamekkoni, jonka ostin jo viikkoja sitten Play it again, Sam -vintageliikkeestä Helsingistä. Valokuvausta harrastava kummisetäni lupautui ottamaan vähän virallisempia kuvia ja meillä on pienimuotoinen juhlatilaisuus kotona.

Illalla olisi edessä jälleen seikkailu Helsingin yöhön ja lakkiaisbileisiin. Muistelen kauhulla penkkarien baari-iltaa ja sitä, kuinka saavuimme kello seitsemältä aamulla takaisin Porvooseen. Club Capitalista en tykännyt yhtään, musiikki oli hirveän kovalla ja ihmiset tönivät niin paljon, että meinasin kaatua kumoon usemman kerran. Minulla taisi jossain vaiheessa mennä hermot ja tönäisin jotain kunnolla kyynärpäälläni, seura tekee kaltaisekseen niin hyvässä kuin huonossa... En ole yhtään baari-ihmisiä, mutta en minä halua istua kotonakaan. Tosin olin nyt toisen kerran baarissa vappuna ja siitä tykkäsin! Porvoossakin oltiin takaisin jo kolmelta... Olimme Tavastialla ja se oli oikein miellyttävä kokemus, kerrankin oli siedettävää musiikkia (myöhemmin paljastui, että kyseessä oli ollut lauantaidisko), eikä ihmisiä ollut niin hirveästi. Kaverini eivät sen sijaan Tavastialle lämmenneet, heh.

But hey, on Saturday I'm going to graduate from high school! I can't wait to put on the beautiful dress I bought weeks ago and show it to you. In the evening I will go to a club with my friends - and ugh, do I hate clubs. But I don't want to sit at home, so club it is then!


Pieni sneak peak lauantain asukokonaisuudesta. / A little sneak peak of my graduation outfit!

Miss Liida Inez

4 comments:

 1. Good to hear from you again - and I am sure you will have done well in your exams!

  I look forward to seeing your outfit posts.

  Rebecca

  ReplyDelete
 2. Best of luck on your exam results!

  ReplyDelete
 3. Congratulations on all of your wonderful achievements, sweet dear. I hope that you're able to have a fun, relaxing summer after so much diligent academic work.

  Many hugs,
  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 4. Löysin sut tässä joku aika sitten ja odottelinkin jo uutta postausta! Tykkään kovasti sun blogista, susta persoonana ja sun tyylistä. Oot inspiroiva. :) Toivottavasti sun yo-juhlat oli nautittavat! :)

  ReplyDelete