Tuesday, 14 June 2016

OOTD: Dress from Sweden

Hei!

Minulla on paljon asukuvia tarjottavana, tämän lisäksi vielä kolme muutakin! Jostain on kuitenkin aloitettava ja nyt aloitetaan tästä asusta.


Toukokuun alussa käväisimme kummisetäni ja hänen vaimonsa luona ja puin tämän mekon ylleni vierailua varten. Ostin tämän mekon ollessani kaveriporukalla risteilyllä Tukholmassa, liikkeestä nimeltä Beyond Retro, jossa poikkean aina käydessäni Tukholmassa. Oli sunnuntai, joten valitettavasti mikään muu vintageliike ei ollut auki - ei esimerkiksi suosikkiliikkeeni Old Touch. Shoppailimme kaverien kanssa Tukholman keskustassa ja kävimme lopulta myös tässä Beyond Retro -vintageliikkeessä. Minulle tuli melkein hiki, kun kolusin salamannopeasti kaikki vaaterekit läpi, sillä matkakumppanini vain istuivat sohvalla ja tuijottelivat ympärilleen: "Nää näyttää ihan mun mummon vaatteilta." Kokeilin tätä ja kahta muuta mekkoa - tai oikeastaan vain mallailin niitä nopeasti sovituskopissa ylleni ja totesin, että tämä mekko lähtee mukaan. Ei muuta kuin kassan kautta äkkiä ulos. Nopein käyntini vintageliikkeessä ikinä.

Sovitin myöhemmin illalla hytissä tätä mekkoa ihan kunnolla ja onnekseni se istui täydellisesti, mutta kaipasi kyllä tyllihametta alleen. Käytän harvemmin tyllihametta, sillä en siinä oikein viihdy. Tein kuitenkin ehkä virhearvion laittaessani tyllihameen päälleni kummisetäni ja hänen vaimonsa luokse mennessä: heillä oli maailman suloisin koiranpentu, joka innostui tyllihameestani ja roikkui siinä sen verran innokkaasti, että sain jatkuvasti irrotella sen hampaita tyllistäni. Istuessa ruokapöydän ääressä huomasin sen hakeutuneen useampaan otteeseen mekkoni helmojen suojiin nukkumaan. Muutama repeämä tylliin tuli, mutta eipä siinä mitään, rakastan liian paljon koiria ärsyyntyäkseni moisesta (ja minulla on muutenkin nyt niin paha koirakuume, että koira voisi varmaan paskoa päälleni ja minä vain lepertelisin sille) ja muutenkin tämä tylli, joka minulla on näissä asukuvissa mekon alla oli aikansa elänyt. Kävin ostamassa Tampereen pääsykokeiden jälkeen Cybershopista uuden, paljon laadukkaamman Bannedin alushameen, josta kerroinkin edellisessä postauksessa.


Tykkään tässä mekossa erityisesti yläosan helmikirjailuista, joista en sitten kiireessä tajunnut ottaa lähikuvaa. Lisäksi tykkään noista hihoista, tykkään muutenkin yleensä enemmän pitkistä hihoista mekoissa. Ruskeaa mekkoa minulla ei tainnut ennestään ollakaan... paitsi yksi tummempi, mutta se on sen verran paksua kangasta, että sopii lähinnä syksy- ja talvikäyttöön.

Nyt kun kesä tulee, me pieni ryhmä ihmisiä haluamme välttyä rusketukselta. Minä en kyllä naamasta varmaan ruskettuisikaan, kun olen hieronut siihen kilon edestä meikkiä, mutta ihan vain varmuuden vuoksi on kiva omistaa päivänvarjo. Ja se on niin hirveän nättikin. Ostin tämän päivänvarjon viime kesänä Kööpenhaminasta ja se on erittäin hyvässä kunnossa. Olen myös huomannut tarvitsevani lisää kesämekkoja. Minulla on valehtelematta varmaan 20 takkia ja monia syksyyn ja talveen soveltuvia mekkoja, paitoja (minulla on varmaan kymmenen poolopaitaa ja koen tarvitsevani niitä enemmän) ja hameita, koska rakastan niin paljon syksyä ja talvea. Kesävaatteet eivät jotenkin minua inspiroi, eivät edes kauniit kesäiset vintagemekot, mielestäni syksy- ja talvivaatteet ovat paljon mielenkiintoisempia!


Yksi huono puoli tässä mekossa on: kangas on niin ohutta materiaalia, että tuulessa se lentelee taivaan tuuliin.


English recap: Hello! I have three (!!!!) more outfit posts to come, but now we shall start with these outfit photos! I bought this dress from a vintage shop called Beyond Retro during our little cruise to Stockholm in April. It was Sunday, so most of the vintage shops were sadly closed, but this one was open! I was there with my friends, who are not into vintage, so I had to be extremely quick. And let me tell you, that was probably the quickest trip I have ever done to a vintage shop! But I ended up buying this dress! I especially like the embroidery on its top. It does need a petticoat though and I don't feel very comfortable in petticoats. But sometimes I like to wear one! I wore this dress with a petticoat when we were visiting my godfather and his wife, but it was a mistake: they had the cutest little puppy and it ripped the hem of this petticoat with his little teeth. But I couldn't be angry to him, as I love dogs so much (tbh, they could shit on me and I would just smile and pet them) and this petticoat was anyway already too worn out, as the quality of it was quite bad. So after finishing the entrance examination in Tampere I visited Cybershop and bough a new petticoat from a brand called Banned. I told about this in my last post.

Now that summer is coming, there's a small group of us, who want to stay pale. I guess the sun won't come trough the layer of foundations I use, but it's still nice to own a cute little parasol! I bought this one from Copenhagen last summer and it's in such a good condition. I'm also in a desperate need of summer clothing. I don't really like summer clothing, not even the pretty vintage dresses. I have probably about 20 coats and lots of dresses, shirts and skirts perfect for autumn and winter, because I find autumn/winter clothing so much more interesting!

Miss Liida Inez

10 comments:

 1. Gorgeous look! I love that dress, and I'm really impressed with how perfect your hair looks! I would love to see a tutorial from you.
  Zella Maybe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much! I'm slowly working on a tutorial :)

   Delete
 2. We have beyond retro here, it's such fun to rifle through the racks

  https://matchamilady.wordpress.com/

  ReplyDelete
 3. En käsitää miten ihana tää puku on! Kuolasin tätä jo Instagramin puolella, niin suloinen :D

  ReplyDelete
 4. Ai niin ja hei! ootko sä tulossa tän vuoden Suvi-Vintageen? :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Ja joo, olen tulossa Suvi-Vintageen tänäkin vuonna, ajattelin alunperin etten malliksi tulisi, mutta laitoinpahan nyt tuonne Facebook-ryhmään kuitenkin viestiä... :D

   Delete
 5. Tosi kaunis mekko tosiaankin! :)

  ReplyDelete
 6. What a splendidly pretty find! I've had a few dizzingly fast vintage store trips in my time, too, often because they were discovered (or reached) mere moments from closing for the day. The perk to such is that you have to be very discerning in the moment, which can lead to only purchasing pieces that you instantly fall in love with.

  xoxo ♥ Jessica

  ReplyDelete