Saturday, 31 October 2015

OOTD: Je m'appelle Liida et j'ai une baguette

Bonjour et joyeux Halloween!

Perjantaina koulussamme oli teemapäivä (tai koko viikko oli teemaviikko, mutta oman korteni kannoin kekoon vasta perjantaina) Halloweenin kunniaksi. Hurjimmat ja pelottavimmat kuteet päälle ja kouluun, jonkinlainen pukukilpailukin ilmeisesti järjestettiin. Itse en osallistunut, koska nähtyäni Pahattareksi pukeutuneen tytön tajusin, että minulla ei ole mitään mahdollisuutta voittaa. Päädyin edellisiltana vallan hurjaan asuun, pukeuduin nimittäin "stereotyyppiseksi pariisilaisnaiseksi." Ihan hyvin onnistuin, monet tunnistivat ainakin mihin kansallisuuteen tähtäsin! Tämä asu oli tosiaan aivan viime hetkellä kokoon koottu, sillä alunperin en ollut ajatellut pukeutuvani mihinkään tiettyyn asuun. Edellisiltana mieleeni kuitenkin tuli tämä mahtava idea pariisilaisnaiseksi pukeutumisesta, sillä tiesin tarvittavien vaatekappaleiden löytyvän vaatekaapistani. Kerranhan vuodessa tämä Halloween vain on - tosin itse saan leikitellä hauskojen asukokonaisuuksien kanssa vielä helmikuussa penkkareiden merkeissä. Ja silloin panostus tulee olemaankin huima!

Haluan myös pahoitella kuvien surkeaa laatua. Tällaista tämä nyt on, kun hovikuvaaja saapui kotiin vasta 17 aikoihin ja sitten pitikin kiitää ulos ottamaan kuvat, ennen kuin pimeys laskeutuisi. Salama oli otettava käyttöön, sen verran hämärää oli jo. Oli myös aivan saatanan kylmä, hengitys höyrysi ja meikäläinen vetelee kylmän viileästi ulkona ilman takkia. No, kyllä näistä kuitenkin hahmottaa missä on bloggaajan pää ja jalat.


Nyt on lokakuun viimeinen päivä. Tapanani on ollut aloittaa julkinen jouluhössötys marraskuussa, mutta kai minä saan anteeksi, jos nyt päivää aikaisemmin aloitan? Eli jos et ole jouluihminen, voit vapaasti skipata tämän osuuden. Olen siis tässä viime aikoina alkanut suunnitella kaikenlaista jouluun liityvää, ehkä tärkein mainittava asia on joulukoristelu! Muutimme uuteen asuntoon helmikuussa, joten tämä on ensimmäinen joulu täällä. Kaapissani odottaa valtava laatikko joulukoristeita, mutta kyllä asia nyt on vaan niin, että joulukoristeita tarvitaan lisää. Saatoin ehkä hieman seota selaillessani Ikean sivuja, nimenomaan keskittyen tuon ruotsalaisen ihmekaupan joulujuttuihin. Silmääni pisti heti 155 senttinen (eli minua muutaman sentin lyhyempi) tekokuusi. Minulla on ollut käytössäni sellainen minikuusi, mutta nyt haluaisin isomman kuusen. Nyt on sitten vaan pakko päästä Ikeaan joku viikonloppu, menee taas omaisuus joulukoristeiden hankkimiseen. Stockmannin jouluosastollekin on päästävä sitten lähempänä joulukuuta. Olen muutenkin ihan täpinöissäni, sillä kauppojen lehtihyllyillä on joululehtiä, Citymarketissa myydään jo jouluvaloja, Suomalaisessa kirjakaupassa adventtikalentereita ja radiossa mainostetaan partiolaisten adventtikalenteria. Kaikkea olen kyllä hypistellyt, mutta mitään en ole vielä ostanut.

Odotan joulua ja joulukuuta senkin takia, että nämä todella hektiset loka- ja marraskuu saadaan pois lukujärjestyksestä. Minulla on kauhea jakso meneillään ja elän sillä ajatuksella, että tämä on toisiksi viimeinen jaksoni lukiossa. Olen nukkunut viimeisten parin viikon aikana keskimäärin viisi tuntia yössä, sillä joko väännän läksyjä ja pänttään sanakokeisiin iltamyöhään tai sitten menen ajoissa nukkumaan, mutta pyörin stressaantuneena sängyssäni. Muutakin stressiä aiheuttavaa on elämässäni meneillään, joka on toisaalta kyllä tosi kivaa, toisaalta ei. Olen joutunut kohtaamaan yhden elämäni suurimmista peloista, eikä ainakaan ensitapaaminen ollut onnistunut, sillä olin koko ajan itkun partaalla. (Ei sitten hävettänyt yhtään.) Toinen kerta meni jo vähän paremmin. En tiedä tulenko kertomaan tästä asiasta blogissani sen enempää, koska se menee jo ehkä vähän liian henkilökohtaiseksi. Täytyy miettiä.


Viitatakseni vielä postaukseni hienoon otsikkoon: uskokaa tai älkää, olen opiskellut lukiossa kolme kurssia ranskaa, ensimmäisenä vuonna. Ja uskokaa tai älkää, sain kahdesta kurssista yhdeksiköt ja yhdestä kympin! Tämän postauksen otsikkoon nämä minun nykyiset ranskantaitoni kuitenkin tiivistyvät aika hyvin. Katselin jokin aika sitten vanhoja ranskanvihkojani ja esseitäni ja ihmettelin, miten olin joskus saanut yli 50 sanaisen esseen kasaan. Harmittaa tosi paljon, ettei aika enää yksinkertaisesti riittänyt ranskan jatkamiseen: onhan se vaan niin pirun nätti kieli ja mielenkiintoinen kulttuuri. Venäjä vei kuitenkin mukanaan ja halusin keskittyä siihen täysillä, kun sitä olin ranskaa pitempäänkin lukenut. Haluaisin kuitenkin vielä joskus opiskella ranskaa uudelleen ja tällä kertaa kunnolla. Olen vaan melkoinen kielihirmu, haluaisin oppia niin hirveästi kaikkia kieliä! Onneksi minut on sentään siunattu kielipäällä (joka paikkaa hyvin surkeaa matikkapäätäni) ja opin suht helposti kieliä (toki joudun töitä tekemään, mutta ymmärrän kyllä asiat kun vain ne luen, toisin kuin matikassa...). Olen opiskellut kaikkia mahdollisia kieliä, joita lukiomme tarjoaa, paitsi saksaa (ruotsi, englanti, venäjä, ranska, espanja)! Enkä pääse tätä tapahtunutta vääryttä korjaamaan, sillä ensi jaksossa tarjolla oleva saksa 1 menee päällekäin venäjän abikurssin kanssa. Nyyh. En kyllä ole oikein ikinä ollut kiinnostunut saksasta, mutta olisi sitäkin ollut mielenkiintoista kokeilla.


Bonjour et joyeux Halloween! We had a "theme week" at our school because of Halloween and on Friday we got to dress up in our scariest costumes and there was even a costume competition. I didn't participate though, because after seeing a girl dressed up as Maleficent, I realized that I didn't have any chances of winning. I myself dressed up in quite a frightening costume: I was a French lady! This was totally a last-minute costume: I came up with the idea on Thursday evening! I found all the garments from my wardrobe.

I would like to apologize: the quality of these photos is really bad, I know. But my photographer didn't show up until 5 pm and it was getting dark. It was also extremely cold and I had to use the flash.

I'm freaking out because of Christmas. I've already seen lots of Christmas magazines, decorations, lights and Advent calendars in the shops and it makes me so happy! I have already started to make plans concerning Christmas and I need a new artificial Christmas tree. Yes. I've had a very tiny Christmas tree, but now I would like to buy a bigger one from the one and only Ikea. Another reason why I'm waiting for Christmas and December is because then October and November will be over. I have a horrible period at school and I have slept around five hours per night for the last few weeks. Either I'm doing my homework and studying for vocabulary tests or then I'm at the bed, but stressing about school. I have also another thing in my life that is causing stress: it's really fun, but really horrible at the same time. I've had to confront one of my biggest fears and our first meeting was really bad. I was about the burst into tears all the time. I'm not sure will I tell about this here, as it may be a little bit too personal.

And oh, believe it or not, but I have studied French. I studied it on my first year at high school, for three whole courses. They even went really well, but I just didn't have the time to continue studying it, because Russian took all my time. I started to study Russian at junior high school and I wanted to concentrate on it. I just love languages so much and I have studied many of them (English, Swedish, Russian, French and Spanish). I would like to study French again someday and maybe German too.

Miss Liida Inez

2 comments:

 1. Splendidly charming outfit! You look fantastic, dear gal and suit this classic French look to a tee!

  Big hugs & super happy Halloween wishes!!!
  ♥ Jessica

  ReplyDelete
 2. Saksa jos mikä on kyllä niin ruma kieli, että osaan tasan sanoa, että minulla on panssarivaunu nahkahousuissani, tai osasin joskus :D En osaa kirjoittaa sitä.
  Ranska sen sijaan on kaunis kieli, sitä minäkin haluaisin opetella ja venääjäkin pitäisi jatkaa, mutta kun en ole tarvinnut sitä niin pitkään aikaan, niin harmittaa että taito ruostuu ja katoaa.

  Asu on ihana, itsekin tykkään leikkiä ranskista ja aika pitkälti juuri raitapaidalla, punaisella huivilla ja huulilla ja jollakin sopivalla hameella. Baskeri tietty kruunaa asun. ^^

  ReplyDelete