Sunday, 4 October 2015

OOTD: As yellow as a canary

Pitkä aika on siitä, kun viimeksi kirjoittelin. Nyt on syksyn kirjoitusoperaatio ohi. Tässä välissä ehti tosiaan olla uskonnon ylioppilaskirjoitukset ja ehdin saada alustavatkin. En uskalla kertoa mitä sain, koska pelkään opettajan nyt jotenkin sekoittaneen paperit. Hyvin epätodennäköistä, mutta lukemiseeni nähden tuo arvosana on aivan käsittämätön. Siis positiivisessa mielessä. Pelkään myös, että se laskee YTL:ssä monta arvosanaa, vaikka sekin on aika harvinaista. Siis että arvosana laskee tyyliin laudaturista B:hen. Ehkä minulla sitten kävi se perinteinen moukan tuuri. Ruotsin alustavia en ole vielä saanut, mutta aion mennä niitä tiedustelemaan heti ensi viikolla.

Minulla on nyt ollut tämä koko viikko vapaata, sillä koeviikko alkoi viime viikon torstaina ja päättyi eilen. Eilen minun oli pakko raahautua kouluun, sillä abeille järjestettiin vielä ns. ylimääräinen koe, mikäli jokin koe oli mennyt kirjoitusten kanssa päällekäin. Eipä ollut enää hirveästi intoa istua tekemässä venäjänkoetta kaiken sen ylioppilaskirjoituksissa istumisen jälkeen, mutta niin vaan minä sain lähes kolme tuntia kulumaan tuossakin kokeessa.


Mutta nyt mennään ajassa taaksepäin tiistaihin, jolloin oli aivan uskomattoman upea sää. Juuri sellaisten syyspäivien takia rakastan syksyä - tosin ihana syyssade aina silloin tällöin ei ole sekään pahitteeksi. En ollut suunnitellut lähteväni ulos, mutta kun heräsin aamulla siihen kirkkaaseen auringonpaisteeseen, tiesin, että ulos oli mentävä. Sain sitten loppujen lopuksi kehiteltyä itselleni kaikenlaista tekemistä, johon kuului myös rauhallinen kävelykierros vanhassa kaupungissa. Oli todella hämmentävää kävellä täysin tyhjässä vanhassa kaupungissa - siis oikeasti, siellä ei ollut edes turisteja! Paitsi joku ryhmä Tuomiokirkon pihalla. Ehkä kaikki sitten olivat vain töissä, koska muuta syytä en keksi sille, miksi kukaan olisi pysytellyt sisällä niin upeana päivänä. Postauksen lopussa on muutama kuva vanhasta kaupungista, eli jos meikäläisen pärstän ja vaatetuksen tuijottelu ei kiinnosta, voi katseen suunnata sinne.

Tämän asupostauksen varsinainen syy on esitellä uutta takkiani, mutta lätkäisen tähän alkuun muutaman kuvan myös takin alta paljastuvasta asukokonaisuudesta. Se on kyllä harvinaisen yksinkertainen ja tylsä, koska sen tarkoitus oli lähinnä pitää lämpimänä, mutta kuitenkin!


Kaikki tämän asun vaatekappaleet ovat esiintyneet blogissani aikaisemminkin, paitsi tuo syksyinen ja lämmin villatakki. Se on ostettu muistaakseni vuosi sitten Onlysta ja nyt harmittaa, etten ostanut sitä kaikissa mahdollisissa väreissä. Taisin kokeilla sitä myös punaisena ja tykkäsin siitäkin kovasti. Tuo H&M:män pilkkupaita on yksi suosikkipaidoistani, niin söpö.

Ja sitten se takki!

 

Viime viikon lauantaina päätin turvautua shoppailuterapiaan huonosti menneen uskonnon yo-kokeen takia (joka nyt alustavien mukaan menikin sitten ihan hyvin) ja suuntasin Helsinkiin. Mukaan tarttui kauniin syksyinen mekko Hoochie Mama Janesta, mutta sen esittelen vasta myöhemmin. Ensin on vuorossa silmiä hivelevän kaunis takki, joka tarttui mukaan Frida Marinasta. Takki sopii värinsä puolesta hyvin sekä syksyyn, että kevääseen. Epäilin ensin, että minkä kanssa yhdistän tämän takin ja onko se kuitenkin liian värikäs minun makuuni, mutta onneksi päädyin ostamaan sen. Nyt olen täysin rakastunut tähän takkiin! Minulle on ilmeisesti käynyt vähän hassusti, nimittäin olen nyt syksyn tullessa innostunut väreistä, kun taas kesällä tykkäsin enemmän tummista väreistä. Yleensähän siinä käy ihan toisinpäin. Kaipa tämä viittaa jotenkin mielialaan. Nyt mielialani on nimittäin niin paljon korkeammalla, kuin kesällä ja ilmeisesti tätä heijastuu pukeutumiseenkin. Tai tietenkin se heijastuu pukeutumiseen. Heti kun on parempi fiilis, jaksaa panostaa enemmän pukeutumiseenkin ja leikitellä värien kanssa.


Syyskuu meni kyllä harvinaisen nopeasti ohi, nyt on jo lokakuu! Lokakuu on lempikuukauteni, jos sitä ylivoimaista suosikkia, eli joulukuuta ei lasketa mukaan. Lokakuussa syksy on mielestäni parhaimmillaan, ennen ehkä hieman masentavaa marraskuuta. Ja syyslomakin ajoittuu mukavasti lokakuulle. Olen yrittänyt etsiä Halloween-koristeitani, mutta syystä jos toisesta ne ovat nyt täysin hukassa. Muutimme helmikuussa, joten ne voivat periaatteessa olla missä tahana. Voi voi...

Jos marraskuusta vielä jotain sanon, niin onhan siinä kuukaudessa jotakin kivaa, nimittäin minun syntymäpäiväni! Tänä vuonna täytänkin 18, joka tuntuu hyvin jännittävältä ajatukselta, mutta meh, eipä tuossa iässä loppujen lopuksi mitään maagista taida olla. En ole suunnitellut meneväni baariin tai minnekään, vaikka kaverini ovatkin yrittäneet houkutella. En tykkää tanssimisesta, jumputtavasta tanssimusiikista, välkkyvistä valoista, kovasta metelistä ja niin, olen myös absolutisti. Kuulostan varmaan äärimmäisen tylsältä ihmiseltä. Järjestän ehkä jotkut pienimuotoiset juhlat kotonani, siis oikeasti pienimuotoiset, alle 10 ihmistä ajattelin kutsua. Pidän enemmän pienen porukan juhlista, sillä niissä pääsee todella keskustelemaan kaikkien kanssa.

Nyt muutama kuva syksyisestä Porvoosta!


Aika usein tulee kritisoitua Porvoota sen pienuudesta ja tapahtumien vähäisyydestä, mutta aina välillä tämäkin kaupunki näyttää parhaimmat puolensa, kuten tällaisina aurinkoisina syyspäivinä. Uskon kyllä, että minulle tulee ikävä tätä kaupunkia, kun muutan pois. 

(Ennen kuin muutan pois, pitää kyllä muuten saada otettua edes yhdet asukuvat tuolla vanhassa kaupungissa. On meinaan aika hyvin tyyliini mätsäävä mesta.)


I am done with my matriculation examination/finals! Yay! It actually went better than I thought, so I'm very pleased with myself. I will have three exams in spring, but for now, I don't have to stress about it. I haven't been at school this week, because we had exam week, but I didn't have any exams to do, except Russian! So it has been like a nice holiday for me. 

But now we shall go all the way back to Tuesday. The weather was amazing, such a lovely sunny and chilly autumn day. I simply had to go outside, even though I really didn't have anything specific to do. My hometown Porvoo was really quiet, maybe everybody were at work, I don't know. It was nice to walk around in the old part of Porvoo. Btw, I really need to photograph at least one "OOTD" in this old part of the town. It matches with my style, hah!

September is already over and now it is time for my favourite month of the year (or well, December is of course the best, but if we skip it), October! I have tried to find my Halloween decorations, but they seem to be lost. We moved in last February, so I have no idea where they could be. Also my birthday is next month, I will turn 18! 

Then some information about the outfit: on Tuesday I wore a pretty simple ensemble, but the coat is the main reason of this post! I bought it from a Finnish vintage shop called Frida Marina. It's perfect both for autumn and spring!

Miss Liida Inez

13 comments:

 1. Huh, baarit ovat kyllä kamalia paikkoja. Tai ainakin useimmat. Minulla kesti melkein vuosi mennä baariin ensimmäistä kertaa täytettyäni 18, ja kun sitten kävin, niin oli kyllä ihan hirveää. Tiedän aina valmiiksi mikä on hirveää, ja silti joudun kerta toisensa jälkeen tilanteisiin missä sanon itselleni että kyllä minä tiesin etten viihdy täällä. Koskaan ei ole vielä tullut poikkeusta :D Silti kaikki toitottavat että ei sitä voi tietää ennen kuin koettaa! Pöh. Yleensä (ainakin täällä) baarit ovat juurikin sellaisia jumputuspaikkoja, missä soitetaan huonoa musiikkia ja ihmiset ovat inhottavia. Pari sellaista paikkaa olen löytänyt, missä ei ole ihan hirveä teinimeininki, mutta siellä on sitten sellaisia 50-vuotiaita miehiä jotka tulevat lääppimään heti alas istuessa. Ei ole kivaa sekään. Sitten oli vielä yksi paikka, missä soitettiin kirkonpolttomusiikkia ja asiakaskunta oli kokonaan tatuoitu ja kovaääninen. Se oli hieman kotoisampi, mutta täytyy myöntää että kyllä siellä vähän pelotti istuskella :D Ja vielä kun en voi juoda viinipohjaisia alkoholijuomia ollenkaan migreenin takia. Juon vain tyyliin breezereitä, ja niitäkin on varaa juoda korkeintaan 4.

  Kotona on paljon mukavempi hengailla kissojen kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Savonlinnassa on yksi rokkibaari, jossa soitetaan musiikkia sopivan hiljaisella ja laidasta laitaan, tanssilattian luona soi kovempaa, biljardipöytien luona hiljempaa niin kuulee jutella. Joskus päättävät, että tänään soi suomi-iskelmä (vaikka kukaan ei niin välitä siitä) ja sitten soi rokkia aika paljon, monesti asiakkaiden toivomana. Sitten olen minä, joka toivon kasaripoppia, Maniacit, Take on Me:t ja muuta hauskaa, ja melkein aina soitetaan :D Mah likes oldies! Minun kai pitäisi suunnata Mefistoon, jossa vanhat pierut joraa, siitä pääsee kulkemaan läpi nuortenkin puolelle teknojumputukseen jos siltä tuntuu.
   Rocksissa on aika kaikenlaista väkeä, rock- ja hevimusiikkia kuuntelevia normi-ihmisiä ja vähemmän teinejä. Minulle ne teinit on sellainen hyi baarissa, ja kun nyt sanon teini, en tarkoita siis iältä vaan olemukselta, että vedetään pää täyteen ja yrjötään. Sitäkin tosin kävi toissa uutena vuonna; piti vaihtaa pöytää kun naapuripöydän teini purjosi nojatuoliin kaverinsa nilkoille ensin 2h itkettyään.
   Ja sitten oli toissakesänä se kun 50v mies tuli iskemään minua ja kävi ilmi, että olin ollut työharjoittelussa hänen työkaverinsa yrityksessä, höhö. Töitä tarjosi, mutta arvatkaa sainko :D En kyllä kehdannut ruveta soittelemaan peräänkään, että hei, törmäsin baarissa MAANANTAINA tuttuusi, pääsenkö töihin. Toinen lauloi minulle karaokessa Leevi & the leavingsin Pohjois-Karjalan.

   Mutta joo, en minäkään välitä baareilusta. Olin absolutisti täysi-ikäiseksi saakka, sitten kävin kaverin kanssa muutaman kerran baarissa, ihan ok oli, mutta olisi voinut olla kivempaa. Nykyään menen jos on hyvä syy (uusi vuosi, synttärit, vappu ym. tuommonen) tai jos poikaystävä mouruaa ankarasti. Enemmän tykkään käydä terassilla parilla, koska vatsani ei kestä hirveitä määriä alkoholia enkä muutenkaan ole koskaan örveltänyt kännissä. Toki on oltu joskus ihan kivassa tuiskeessa, mutta useammin vain hiprakassa. Silti mukavampi on kotona katsoa elokuvaa ja käydä aikaisin nukkumaan, ja jos on pakko jotakin ottaa, niin minä erikoistuin tänä kesänä kehittelemään alkoholittomia drinkkejä. Jos on osaava baarimikko, niin voivat tehdä niitä baarissakin, jos alkomahooli ei maistu, mutta ainakaan edellä mainitussa Rocksissa eivät perusbaari-immeiset osaa tehdä edes perusdrinkkejä neuvomatta. Minä olenkin sitten siellä se hankala asiakas, kun vaadin palvelua ja tokaisen suoraan, että minä en kuraa juo. :'D

   Delete
  2. Hahhah, mahtavia tarinoita! :D Ajattelin kyllä, että voisi edes yhden kerran baarissa käydä, niin tietääpähän sitten mikä meno siellä on... en kyllä usko, että siellä tulen viihtymään :D En ole oikein ikinä ymmärtänyt sitä alkoholilla läträystä - siis se on kyllä ihan ok, että juo itsensä pikku hiprakkaan, mutta kun jotkut menevät sinne juomaan ihan humalanhakuisesti ja örveltävät sitten myöhemmin. En halua ketään tuomita, en vain ole koskaan tätä ymmärtänyt :D Kotona on tosiaan niin paljon mukavampaa olla, heh. Paitsi tuossa Savonlinnan baarissa saattaisin viihtyä, varsinkin jos siellä soitetaan kasaria! Ai että, kyllä se oli musiikillisesti hieno vuosikymmen :D Ihan oikeasti!

   Delete
 2. Porvoo on kyllä niin ihana. Täytyy päästä käymään siellä taas joskus! Tuo siun takki on niin ihanan pirteä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Porvoo on kyllä kaunis, varsinkin tuollaisina aurinkoisina syyspäivinä! Jouluisin on myös ihana (okei, musta ihan mikä tahansa kaupunki on ihana jouluisin, heh :D). Tervetuloa käymään, ilmoita toki jos joskus tänne tulet niin voidaan vaikka nähdä! ;>

   Delete
 3. aivan ihana asu, rakastuin tuohon takkiin sekä neuletakkiin! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! :> Tuo takki oli kyllä melkoinen löytö!

   Delete
 4. Shoppailuterapia, ihana termi joka sai minut nauramaan :D Aion lainata tuota!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahhah! Käytän sitä aika usein, saa lainata :D Ja kyllä muuten auttaa pahempaankin harmitukseen, nousee heti hymy huulille kun saa hypistellä uutta mekkoa :'D

   Delete
 5. Sulle on haaste mun blogissa http://langatonyhteys.blogspot.fi/2015/10/liebster-award_3.html?m=1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kivaa! Yritän vastailla mahdollisimman pian :)

   Delete
 6. Heiheihei apua sulla on niin söpö ja KAUNIS tyyli etten kestä !!! Ihanaa, että maailmassa on tuollaisia ihmisiä c:

  ReplyDelete