Saturday, 10 October 2015

OOTD: What does the fox say?

Asukuvia pukkaa taas! (Ja tiedän, postauksen otsikko on jo niin aikansa elänyt...)

Suunnilleen koulujen alkamisesta saakka odottamani syysloma alkoi ja tällä hetkellä olenkin mökillä. Mökki on Ylöjärvellä järven rannalla, mutta aiomme piipahtaa myös Tampereella muutaman kerran. Maanantaina menemme katsomaan Pietarin baletin esittämää Joutsenlampea ja torstaina kiertelemään kauppoja ja kirpputoreja. Muuten suunnitelmissa on vain mökkihöperöityä virkkaamalla ja lukemalla paljon. Ajattelin myös kokeilla leipoa kurpitsapiirakan, mutta katsotaan miten käy. Sitä ennen kuitenkin vielä asupostausta!


Eli niin, se asu. Tiistaina päälle valikoitui Frida Marinasta aikoja sitten ostettu mekko, joka on joutunut olemaan vaatekaappini pimennossa jo useamman kuukauden. Sen kanssa yhdistin Tukholmasta ostamani bleiserin. Asun varsinainen ydin ja asuste, jonka ympärille asun kokosin, on kuitenkin tuo kettukaulahuivi. Virkkasin sen parhaimmalla koeviikollani ikinä (minulla oli yksi koe), kun vapaa-aikaa oli vaikka kuinka. Olin jo useaan otteeseen ihaillut tällaisia kettuhuiveja selatessani Pinterestiä sun muita kuvapalveluita, mutta vasta nyt tuli hyvä hetki virkata sellainen. Tai no, yleensähän nämä on vissiin neulottu, mutta minä kun olen niin avuton neulomisessa, päätin tyytyä virkkaamiseen. Ohjeen vedin omasta päästä, mutta inspiraatiota haeskelin kuvista. En sitten taaskaan kirjoittanut ohjetta ylös, olisin mieluusti sen tänne jakanut. Muistan kyllä suunnilleen silmukkamäärät, mutta en muista kuinka monta kerrosta virkkasin yms... Virkkasin tämän neljässä päivässä, eli nopea tuo oli kuitenkin tehdä. Voisin tehdä samalla tyylillä myös esimerkiksi pesukarhukaulahuivin! Ja sitten lupaan kirjoittaa ne ohjeet ylös. Suunnitelmissa olisi myös virkata (joo, olen nyt jostain syystä hurahtanut kaulahuivien virkkaamiseen) Luihuisen tupakaulahuivi - pysyn uskollisena omalle tuvalleni!
Olen onnistunut rakentamaan itselleni taas vaihteeksi aika hulvattoman lukujärjestyksen. Pelkkiä kieliä; kaksi kurssia englantia, kaksi kurssia äidinkieltä, yksi kurssi espanjaa ja yksi kurssi venäjää. Läksyä tulee sanoinkuvailemattoman paljon ja englannissakin täytyy oikeasti nykyään vaivautua lukemaan niitä sanoja, kun sanat ovat luokkaa eutrophication (joka on suomeksi muuten rehevöityminen). Venäjäkin on hypännyt ihan uudelle levelille ja äidinkielen kielioppikurssi on melkoista lystiä (not). Espanja taas on oikein mukavaa, kun opettelemme ihan basic juttuja. En oikeastaan erityisemmin tykkää espanjan kielestä, mutta päätin ottaa sen saadakseni kurssimäärän täyteen. Otan mieluummin kieliä, kuin minusta kovin tylsiä reaaleita. Silti, odotan aavistuksen kevyempää kolmosjaksoani kuin kuuta nousevaa. Abivuonna motivaatio jotenkin tyssää kuin seinään, mistä lie johtuu. Ainakin minulla on käynyt näin. Ykkös- ja kakkosvuonna ei ollut mitään ongelmaa olla koulussa kahdeksasta neljään, mutta nyt jo pelkkä herääminen kouluun tuntuu aivan liian suurelta ponnistukselta.
Sitten vielä muutama kuva uudesta takistani, joka esiintyikin jo viime postauksessa. Se on ollut melkoisessa tehokäytössä. On se vaan niin suloinen!
Vielä tähän loppuun: torstaina osallistuin lukiollani vuosittain järjestettävään senioreiden illanviettoon. Illanviettoon kokoontuvat siis lukiomme seniorit ja siihen kuuluu myös keskustelupaneeli. On tapana, että myös lukiomme nykyiset opiskelijat ovat edustettuna muutaman opiskelijan voimin. Tänä vuonna minua ja erästä toista opiskelijaa pyydettiin mukaan paneeliin, jonka aiheena oli "Kauneus kautta aikojen." Jouduin harkitsemaan asiaa hetken, sillä en todellakaan ole hyvä puhumaan, vaan koen ilmaisevani itseäni paremmin kirjoittamalla. Lopulta en kuitenkaan kehdannut kieltäytyä. Ja aina välillä pitää mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle! Ja en kadu yhtään, että osallistuin, vaikka aina välillä tulikin tuskanhiki otsalle lukiomme entisen opiskelijan ja vuoden 1999 Miss Suomen Vanessa Kurrin esittäessä kysymyksiä. Jaa, mitäs minä tuohon vastaan!? Aina minä sain kuitenkin jotain soperrettua ulos leipälävestäni. Toivottavasti kuulostin suht fiksulta, aina ei itsestä tuntunut siltä, heh. Ilta päättyi kahvitteluun ja vieraiden kanssa seurusteluun.


(Kuva lainattu opomme blogista)

My autumn break started yesterday and right now I'm at a cottage in Ylöjärvi, Finland. We will spend our holiday here. Ylöjärvi is close to another Finnish town called Tampere (which is my favourite town in Finland!), so we will go there a couple of times; on Monday we will go to see Swan Lake performed by Saint Petersburg Ballet and on Thursday we will go to do some shopping.

But then the outfit! (I know, the title is so last season...) On Tuesday I combined my cute little fox scarf with my old dress and blazer I have bought from Stockholm. I crocheted the scarf myself and didn't follow any pattern, because I'm really not so good with following a strict pattern... I did look up for some information from the internet though. But sadly I didn't write the pattern down! I've been thinking of doing a raccoon scarf soon, so I will write its pattern down, I promise! I also want to crochet a Slytherin scarf - I will stay loyal to my Hogwarts house forever!

The last photo is from Thursday. I participated in a social evening held at my high school. The old students of the school gather to the school to meet each other again, every single year. A discussion panel is an important part of the evening and usually a couple of students are invited there to represent our school's present students. This year I (and another girl) was asked to participate in this evening and discussion panel, but I have to say that I had my doubts. I don't particularly like speaking to a bigger crowd, but well, sometimes you have to get out of your comfort zone! I ended up enjoying the evening, chatting with the seniors and answering to the questions of a former Miss Finland and our school's student Vanessa Kurri.

Miss Liida Inez

7 comments:

 1. Ihana asukokonaisuus, pidän kovasti tuosta viininpunaisen ja keltaisen yhdistelmästä. Huivi on tosi söpö myös (eikä otsikko ole minusta niin kulunut, mutta minusta Gangnam Stylekin on yhä in xD).

  ReplyDelete
 2. Mahtava asu ja toi kettu!!! Haha, mullakin oli lukiossa usein tollasia pelkkiä kielijaksoja. :D Just parasta!

  ReplyDelete
 3. The cutest scarf I´ve ever seen! :-)

  ReplyDelete
 4. Upea asu kuten aina ja tuo kaulaliinasi on niin söpö! Ps: Mie olen ikuinen Korpinkynsi :D

  ReplyDelete
 5. Great outfit. The jacket is absolutely adorabel!

  ReplyDelete
 6. Aivan ihana blogi! Jään kyllä seuraamaan. Tyylisi on ihanan erikoinen ja raikas. Vaikka en itselleni osaisi moista kuvitella, ihailen juurikin tämänkaltaista vaatetusta. Upeeta, keep going girl!

  ReplyDelete
 7. So fabulously pretty! I have a very similar scarf and can't help but smile the whole time I wear it. Whimsy + vintage is the bestest combo in my books.

  ♥ Jessica

  ReplyDelete