Saturday 30 May 2015

Haastepostaus tyyliin liittyen!

Tällainen haaste tuli meikäläiselle Sailing with No Anchor -blogista. Tyyliin liittyviä kysymyksiä 11 kappaleen verran! Olen nyt itse tyhmä ja tylsä, enkä haasta tai edes keksi 11 kysymystä, vaan ainoastaan vastaan näihin kysymyksiin!


1. Kuka/ketkä ovat tyyli-ikoneitasi?
Dita Von Teese ja Ulyana Sergeenko. Ditallahan on nyt tunnetusti pettämätön tyylitaju ja Ulyana yhdistelee mielestäni taidokkaasti retrompaa ja modernimpaa vaatetusta venäläisen muodin kanssa.

2. Milloin aloitit meikkaamaan ja miksi silloin?
8. luokan loppupuolella, jos muistan oikein. Ajattelin vaan, että olisi kiva kokeilla meikkiä, kun kaikissa kuvissa ihmiset tuntuivat näyttävän niin paljon paremmilta meikattuina. Aluksi en kehdannut lähteä meikit päällä kouluun, nykyään en kehtaisi lähteä kouluun ilman edes pientä ehostusta (jos koeviikkoja ei lasketa mukaan). Vähän surullista sinänsä, mutta toisaalta mielestäni kevytkin meikki saa kenet tahansa näyttämään paremmalta.

3. Mitä mieltä olet muotibisneksestä ja mallimaailmasta?
Seuraan niin vähän (nykyajan) muotia, ettei minulle ole oikein muodostunut minkäänlaista mielipidettä muodin maailmasta. Jossain vaiheessa haaveilin toki mallin urasta (uskon, että jokainen tyttö haaveilee jossakin vaiheessa mallina olemisesta), mutta kasvuni pysähdyttyä 158 senttimetriin ja tajuttuani omaavani varsinaiset persjalat, ymmärsin myös, ettei minusta tule koskaan mallia. Enkä nykyään haluaisi olla malli, vaikuttaa niin rajoittuneelta tuo mallimaailma. Olisi kiva, jos lavoilla ja kuvissa nähtäisiin enemmän kaikenkokoisia ihmisiä, niin laihoja kuin kurvikkaampiakin.



4. Mitä mieltä olet miesten meikkaamisesta?
En oikein mitään. Mikäs siinä. Seuraan YouTubessa paria meikkaavaa miestä, joilta olen saanut omaan meikkaamiseeni hyviä vinkkejä. Itselleni tällaiset asiat ovat aina olleet niin luonnollisia, että saman tien voisi kysyä "mitä mieltä olet naisten meikkaamisesta" ja vastaisin samalla tavalla.

5. Mainitse kolme tuotetta hankintalistaltasi.
1. Hattu. Tarvitsen lisää hattuja! Joku ihana 40-luvun hattu olisi aika kiva. Ja minä törmäänkin usein kivoihin hattuihin vintageliikkeissä, mutta jostain syystä jätän ne aina ostamatta, koska vaatteita on jotenkin paljon kivempaa ostella.

2. Minna Parikan korkokengät. Ne ovat olleet jo ikuisuuden hankintalistalla, mutten hinnan takia ole viitsinyt vielä sellaisia ostaa. Ajattelin ehkä repäistä ja ostaa sellaiset ylioppilasjuhlia varten. Minna Parikan kengät (korkokenkäihmisenä pidän erityisesti hänen suunnittelemistaan korkokengistä) ovat vaan niin käsittämättömän ihania!

3. Lisää laukkuja. Minulla on ehkä nopeasti laskettuna n. 5 laukkua, joita käytän aktiivisesti. Tarvitsen kipeästi lisää vintagelaukkuja! Mutta minulla on laukkujen kanssa sama ongelma, kuin hattujenkin kanssa. Näen vintageliikkeissä vaikka mitä ihania laukkuja, mutteivat ne vaan syystä jos toisesta löydä tietään kotiini saakka.



6. Mikä on ollut (jälkeen päin katsottuna) pahin tyylimokasi?
Liian lyhyt hame/mekko on nyt ainut mikä tulee mieleen. Siitä on kyllä aikaa, kun olen lyhyitä hameita tai mekkoja, mutta... Niin. En keksi nyt oikein muutakaan, vaikka tyylimokia on kyllä meikäläiselle sattunut ja paljon! Varmaan ihan ylipäätään sellaiset vaatteet, jotka eivät omalle kropalle sovi.

7. Mikä on (tämän hetken) suosikkisi menneiden vuosikymmenten tyyleistä?
Tällä hetkellä se on varmaan 50-luku. Sitten kun syksy ja talvi saapuvat tykkään varmaan taas enemmän 40-luvun tyylistä, koska omasta mielestäni sen vuosikymmenen tyyliä on helpompaa ylläpitää talvisin, kun ei tarvitse sählätä tyllialushameen ja takin kanssa. Haavailen kyllä Collectif Clothingin Pear Coat -takista, joka sallisi alleen muhkeimmankin tyllihameen, mutta tuo hinta on aivan liikaa meikäläiselle. Ostan mieluummin ne Minna Parikan kengät.

8. Mikä on mielestäsi kamalin väriyhdistelmä?
En ole vielä törmännyt kauheaan väriyhdistelmään. Minusta kaikki väriyhdistelmät kyllä toimivat, kunhan vain valitsee sävyt oikein.



9. Oletko joskus aluksi haukkunut jotain tyylivillitystä mutta myöhemmin muuttanut mieltäsi ja lähtenyt itsekin mukaan?
Ei nyt tule mitään mieleen. Yritän tässä vilkuilla ympärilleni ja vaatekaappiini, löytyykö sieltä mitään nykyajan tyylivillityksiä... kun ei sieltä oikein löydy, heh! Mutta ei kun hei, nyt keksin! En kyllä tiedä ovatko statement-korut enää muodissa, mutta yhdessä vaiheessa ne ainakin olivat aika kovaa huutoa. Pidin niitä aluksi ihan kauheina, mutta lopulta päädyinkin hamstraamaan niitä itselleni hullunkiilto silmissä. Ja käytän niitä edelleen aina silloin tällöin, vaikka tyylini onkin noista ajoista muuttunut aika paljon. 

10. Mikä on paras kauneusvinkki, jonka tiedät?
Nyt ei kyllä tule mitään mieleen! Tai no, en tiedä liittyykö tämä tähän, mutta alettuani muutama vuosi sitten käyttää Tangle Teezer -harjaa, en ole enää suostunut koskemaan ns. normaaleihin hiusharjoihin! Suosittelen lämpimästi kaikille, sopii ainakin loistavasti minun herkästi takkuuntuville hiuksille.


11. Mitä mieltä olet kauneusleikkauksista?
Itse kannatan kauneusleikkauksia. Mitenhän minä nyt selitän tätä? No, minusta oma kroppa on oma kroppa ja sille saa tehdä mitä haluaa. Myönnän, että olen jo useita vuosia haaveillut nenäleikkauksesta ja toteuttaisin sen mielelläni, jos vain keksisin mistä saan joskus rahat kasaan. Minusta esimerkiksi Kim Kardashian, Megan Fox ja Nicole Kidman näyttävät paljon paremmilta kauneusleikkauksien jälkeen. En itse ole ylipäätään luonnollisen kauneuden hehkuttaja, vaan pidän enemmän runsaasta meikistä ja laitetuista hiuksista. Mielestäni se on taidetta. No, nyt meni ohi aiheen.

Joka tapauksessa, pointtini oli, etten itse näe kauneusleikkauksissa mitään pahaa. Toki olisi parempi oppia hyväksymään itsessään nekin asiat, joihin ei ole tyytyväinen, mutta se on vain niin pirun vaikeaa. Jos on tarpeeksi rahaa, niin miksipä ei menisi kauneusleikkaukseen, mikäli se kohottaa omaa itsetuntoa ja saa tuntemaan olon kauniimmaksi? Tietenkin kaikella on rajansa: jotkut jäävät koukkuun kauneusleikkauksiin yhdessä käytyään. Pitää myös muistaa harkita tarkkaan leikkaukseen menemistä, sillä halpaa lystiä nuo leikkaukset eivät ole ja aina on vaarana, ettei leikkaus onnistukaan. Silti liputan kauneusleikkauksien puolesta, enkä pidä niitä turhina, vaan päinvastoin, onnistuessaan ne voivat kohottaa itsetuntoa.

Kiitos. Olen puhunut.





********************

Maanantaina varmaankin tulossa tämän päivän asupostausta ja löpinöitä! Minulla alkoi tosiaan tänään kesäloma, ahh! Ennen tätä lomaa oli koeviikko, minkä takia en tosiaan tänne juuri kirjoitellut, kun koeviikko näin lähellä lomaa vei kyllä viimeisetkin voimat... tein vielä toissapäivänä koetta! Huh!

Miss Liida Inez

6 comments:

  1. Haa, mulla on täsmälleen samat tyyli-ikonit! High five! :D Tää on kyllä mielenkiintoinen haaste, voisin nyysiä omaan blogiini kunhan jaksan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No hei, sittenhän sulla on erinomainen maku! ;D

      Delete
  2. Ditan tyyli on aina yhtä ihana ja loppuun asti mietitty <3

    Sen sijaan en voi ymmärtää miksi haluaisit nenäleikkaukseen, sinulla on mielestäni kaikin puolin kauniit kasvot :) tottakai oma vartalo on oma vartalo ja sille saa teyhdä mitä haluaa.

    Kerrankin joku on samaa mieltä kanssani siitä, että meikki ja hiusket on taidetta! Aattelin tätä tässä mennellä viikolla kun katsoin Vampiran kuvia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, haluaisin kyllä viettää edes päivän Ditan vaatekaapissa! Tai noh, ei se varmaan kaappi ole, vaan valtava huone :D

      Mä oon vihannut nenääni niin kauan kuin muistan, vaikka monet ovatkin sanoneet, ettei nenäni edes ole kovin iso. Yritän lähikuvissakin aina poseerata pää hieman sivuttain, jotta nenäni ei näkyisi kokonaan :D

      Meikki ja hiukset ovat todellakin taidetta! Rakastan katsella esimerkiksi drag queenien kuvia ja videoita runsaan meikin takia.

      Delete
  3. Olipa mielenkiintoista luettavaa. En itse edes tiedä kuinka monta tyylimokaa olen varmaan tehnyt :D
    Kauneusleikkaukset on kyllä sellainen asia, että jotkut olisivat voineet jättää ne tekemättä, mutta sitten taas jos se kohottaa omaa itsetuntoa ja tykkää itse, niin sama asia kuin että pukeutuu massasta poikkeavasti. Tekee sitä mistä tykkää, jokainen on itsestään itse vastuussa. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että miellytti! Itsekin olen tehnyt varmaan kymmeniä tyylimokia elämäni aikana, muttei nyt muistunut mitään tiettyä mieleen :D

      Niin, mun mielestä koko naaman muuttaminen uuteen uskoon on vähän turhaa, mutta yksittäisten tai muutamien operaatioiden puolesta liputan. Ja tuo vertaus oli kyllä hyvä, niinhän se on :)

      Delete