Friday, 3 July 2015

OOTD: Lady in pink

Ja nyt luvassa asukuvia Tampereen reissulta!


Tampereelle oli luvattu sadetta, joten varauduin siihen, että siellä olisi kylmä. Loppujen lopuksi tämä luvattu sade tarkoitti vain lauantai-illan sadekuuroa, mutta ei Tampereella nyt varsinaisesti hirveän lämminkään ollut. Onneksi. Lauantai-iltapäivä tosin oli jo sen verran lämmin, että vaihdoin vähän kevyempään ja kesäisempään ensembleen. Tämä postauksessa esiintyvä asukokonaisuus kuitenkin miellytti minua enemmän, kuten minulle aina yleensä käy kesäpukeutumisen kanssa. Se ei vain miellytä omaa silmääni! Edes innostukseni vintageen ei ole muuttanut mielipidettäni siitä, että kesäpukeutuminen on mielestäni vähän tylsää ja yksitoikkoista. Ymmärrän täysin, että jollekin taas syksy/talvipukeutuminen on tylsää ja yksitoikkoista, mutta minä taas näen viileiden säiden pukeutumisessa vaikka mitä mahdollisuuksia! Ihanat takit, hansikkaat, huivit, mekkojen ja hameiden kanssa voi käyttää erilaisia jakkuja ja villatakkeja, baskerit, poolopaidat, (Steve Jobs on yksi tyyli-ikoneistani) ja ties mitä! Monipuolisempaa pukeutumista. Olen kokenut aivan liikaa asukriisejä tässä viime päivinä.


Päälläni oli varsin vaaleanpunainen asukokonaisuus. Takin alta pilkistävä mekko on ostettu Ansasta ja se on ennenkin täällä blogin puolella vilahtanut. Sen kanssa yhdistin Kaivarin kanuunasta ostamani villatakin ja kaiken päälle heitin vielä porvoolaiselta kirpputorilta löytämäni pinkin trenssin. Kengät ja laukku ovat isoja kysymysmerkkejä, mutta jostain ne ovat aikoinaan mukaani tarttuneet.


En muutenkaan ole yhtään kesäihmisiä. Tästä aiheesta saisi jo ihan oman postauksensa. Joskus on vähän rasittavaa esittää rakastavansa kesää, koska en aina jaksa alkaa väitellä aiheesta tuntemattomien ihmisten kanssa. Enkä oikeastaan edes ystävienkään kanssa, koska kukaan ei ymmärrä. Itse taas en ymmärrä, miksi kukaan pitäisi kesästä. Vaikka yritän kovasti ymmärtää, mutta ei, en vaan ymmärrä. Hiukset ja meikki menevät kuumuudessa pilalle, iho-ongelmat alkavat, öisin ei saa unta liiallisen valoisuuden ja kuumuuden takia, sitä kuumuutta ei pääse minnekään pakoon (pakkasta pääsee helposti pakoon!), kaikki hyönteiset heräävät häiritsemään ihmisten elämää, kesäloman ihannointi ja kaikki ne oletukset siitä, että pitäisi hengata ystävien kanssa ja käydä festareilla saa minut näkemään punaista, jatkanko? Tässähän ihan nousee verenpaine, huhhuh. Voin jo fyysisesti ja henkisesti pahoin näiden hirmuhelteiden takia ja tämän päivän pysyttelenkin visusti sisällä, tuulettimien vieressä, lueskellen yo-kirjoituksiin. Onneksi nyt on jo heinäkuu. Kohta tämäkin lysti on ohi. Onkohan Grönlannissa tarjolla jotain mökkejä? Voisin vuokrata sellaisen ja mennä sinne pakoon aina kesäksi. Katselin Nuukin säätä ja näyttää ihan minun tyyliseltäni. Ja upeita maisemiakin olisi tarjolla.

No joo, joka tapauksessa... Olenko maininnut täällä blogin puolella ollenkaan, että lähden kahden viikon reissulle Ruotsiin ja Tanskaan ensi viikon tiistaina? No, nyt sen viimeistään sitten mainitsen! En luultavasti jaksa raahata rakasta MacBookiani mukaan, mutta sen sijaan olen ajoittanut postauksia noiden kahden viikon ajalle. Jos tekniikka vain tottelee tahtoani, niiden pitäisi ilmestyä ajallaan tänne blogin puolelle. Toivotaan parasta.


And now some outfit photos from my trip to Tampere!

I found summer clothes a bit boring, so I was really happy that it wasn't hot in Tampere. Even my interest in vintage clothing hasn't changed my opinion. I see so many more opportunities in autumn/winter clothes! The beautiful coats, gloves, scarfs, you can use different kinds of cardigans with dresses and skirts, berets, turtleneck shirts (Steve Jobs is one of my style icons) and what else...! So much more versatile clothing. I am not a summer person at all, which is a bit irritating sometimes, because everybody seems to love summer and then there's me. And I don't usually have the energy to start arguing about this topic, because it's like the whole world against me. I just hate when my makeup melts and my hair flattens, I always have terrible skin problems during summer, I can't sleep because of the constant lightness and heat, and besides, you can't even hide from the heat (you can easily hide from the cold!) and the damn bugs are everywhere. I also hate how people glamorize summer holiday and have all kinds of assumptions about it. You should hang out with your friends at the beach and go to festivals... Blaah! I am seriously considering of moving to Greenland for the summers.

Anyway, my outfit was very pink! I was so happy that it was cold enough to use my new trench coat. Oh and have I mentioned here that next week I will travel to Sweden and Denmark? Well, now that I have mentioned it, we will leave next Tuesday and I won't probably take my laptop with me, but I have scheduled some posts for those two weeks that I will be away! 

Miss Liida Inez

4 comments:

 1. Tuo on niin suloinen tuo takki, en olisi koskaan uskonut että sulla olisi kirkkaan pinkki takki! :D Ihanalta näytät! Jotenkin kun sitä syksyä aina ihailet, niin olen kuvitellut että kartat pastelleja ja varsinkin kirkkaita värejä.

  Itse taas olen täysin kesäihminen, vaikka samaistun niin paljon noihin iho-ongelmiin (ole 5min auringossa -> koko iho kuoriutuu uudelleen palamisen johdosta, tervetuloa ihosyöpä), meikit ja hiukset sulaa ja on kuuma ja kamalaa. Silti tässä on jotain ihanaa. Ehkä se on se järjettömän pitkä kylmä aika. Tai se ettei tarvitse käyttää sukkiksia. Jaa a. Mysteerejä, mysteerejä. Tai sitten mulle tarttuu auringosta niin paljon D-vitamiinia kun siitä tarttuu niitä haitallisia säteitäkin niin julmetusti. Niin musta tulee kovin onnellinen. Ja talvella sitten melatoniinia tulee liikaa ja D-vitamiinia ei ollenkaan. Pitäisköhän käydä tutkimassa tämmöiset ihan vaan varmuuden vuoksi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perhana, kun komentti ei tullut näkyviin aiemmin, mutta siis... Otetaan uusiksi.
   Eli punatukkaisten hipiä taitaa kärventyä, vaikka olisi kuin aurinkosuojaa. Itse onneksi palan vain ilman suojaa, kuten esim. töiden jälkeen, koska töihin ei tule laitettua aurinkorasvaa turhaan. Muutenkin hikoilee kuin pieni sika.
   Meikit ei sula täällä onneksi ja tukka on muutenkin luuhka. Käsiin tulee näppylöitä ensialtistumisesta auringolle/kuumuudelle, mutta isommalla altistumisella katoaa. Tissivako aina hikinen, mutta shit happens.

   Kesästä tykkään, koska on (toivottavasti) lämmin, voi nimenomaan jättää takin pois ja nauttia mekoista kokonaisuutena. Terassilla istuminen on myös jees, kylmää juotavaa ja hyvää seuraa, auringonpaiste ja palaneet olkapäät, 80 euroa kankkulan kaivoon kalliista hampparista, kahdesta jälkiruoasta ja neljästä juomasta. :'D

   That being said, tykkään kyllä kaikista vuodenajoista. Talvella on kiva kun on paljon lunta ja pakkasta ja lumi rapisee kenkien alla. Keväällä on mukavaa, kun luonto herää eloon, on värikästä ja aurinko paistaa. Kesällä biitsin pelaaminen, uiminen ja vedessä yletön puljaaminen, terassilla kököttäminen ja se kun ihmisiä on edes kerran vuodessa kaupungilla. Syksyssä parasta on ruska ja raikas sää ja se kun koira maastoutuu ruskanväriseen metsään, kunnes nousee ylväänä kivelle kuin maailman omistaja.

   Delete
 2. Alisa, osaan yllättää! ;> Tykkään kyllä käyttää kirkkaitakin värejä, vaikken suurin kesäfani olekaan. Tosin syksyn tullessa tummemmat värisävyt alkavat miellyttää silmääni taas enemmän.

  Itse taas en rusketu, mutta en palakaan! Täydellistä, koska itse en tykkää olla ruskettunut, mutta ei onneksi tarvitse koko ajan pelätä palamista. Munkin pitäisi varmaan käydä jossain tutkimuksissa, koska musta tulee heti energisempi ja saan enemmän kaikkea aikaan, kun illat alkavat pimetä ja sää kylmetä :D Olen ihan täpinöissäni, jos kaupungille lähtiessä on pimeää ja talvisin ajoitankin usein ostosreissuni sillä tavalla, että on jo pimeää. Oikein odotan, että pimeys laskeutuu, sitten laitan kuulokkeet korviin ja lähden ulos, ai että :3

  ReplyDelete
 3. HuggyHare, itsekin kyllä tykkään siitä, että Suomessa on selkeät vuodenajat. Kesän tosin voisin skipata :D Tai jos se olisi vähän lyhyempi. Syksy taas saisi kestää pidempään, kuten myös kevät. Onhan kesässäkin muutama hyvä puoli, mutta möh, en vaan saa itseäni kesästä ja lämmöstä tykkäämään, vaikka olen yrittänyt :D Terassilla istuminen iltamyöhään on kyllä mukavaa, mutta toisaalta tykkään enemmän istua sisällä kynttilänvalossa, kun ulkona on pilkkopimeää ja paukkuvat pakkaset :3

  ReplyDelete