Friday 21 August 2015

OOTD: Back to school

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niinhän sitä sanotaan... Niin kävi myös kesälomalle, joka tuli ja meni. Tänä vuonna lukiossa oleskelu on tuntunut jo melkoiselta pakkopullalta ja epämiellyttävältä (ja olen ollut koulussa vasta pari viikkoa!), verrattuna kahteen edellisvuoteen. Päivätkin tuntuvat raskaammilta, vaikka minulla on säälittävät neljä kurssia ensimmäisessä jaksossani kirjoitusten takia. Koulusta ei kuitenkaan haluaisi lähteä, sillä kotona odottaa hervoton kasa luettavaa ja kirjoitettavaa ja motivaatiokin on nollassa.


Abivuosi ja ylioppilaskirjoitukset ovat kyllä kummatkin melkoinen koettelemus ihmismielelle. Ah, tästä saisi hyvän realitysarjan, kun nykyään realitya saadaan tehtyä vaikka mistä. Seurattaisiin abiturienttien elämää aina syksystä kevääseen saakka. Kuka romahtaa ensimmäisenä? Kuka kestää kevääseen saakka? Kuka luovuttaa? Tämä realitysarja saattaisi tosin olla aika tylsä loppujenlopuksi. Ainakin minä olisin huono valinta tähän sarjaan. Joku railakkaampi abi sopisi siihen paremmin.

Minulla on tässä jaksossa varsinainen ruotsipanostus päällä, sillä otin itselleni kevyet kolme kurssia kyseistä ainetta. Varokaa vaan, alan kohta papattaa ruotsia näissäkin postauksissa! Minulla on nyt yhdessä jaksossa enemmän ruotsia, kuin minulla oli edellisvuonna yhteensä! Harmi kyllä yläasteen kielteinen suhtautumiseni ruotsia kohtaan on kostautunut ja olen hukassa perussanaston ja kieliopin kanssa. Jopa ranska ja venäjäkin tuntuvat minusta helpommilta, mutta kyseessä taitaa nyt olla ihan vaan motivaation puute. Koska yleisesti ottaen venäjän ja varsinkin ranskan pitäisi olla vaikea kieli. Ruotsin lisäksi minulla onkin yksi venäjänkurssi ja joudun kyllä nyt laiminlyömään sen täysin, jotta pystyn keskittymään ruotsiin.


Tässä asussa tepastelin ensimmäisenä koulupäivänä, viime viikon tiistaina. Hame ja kengät ovat Frida Marinasta, poolopaita ja villatakki Lindexistä. Esittelen tässä samalla koululaukkuani, kun se kerran aiheeseen liittyy. Tosin sanoisin, että käytän kolmea eri laukkua koululaukkuna, mutta tätä käytän ylimoimaisesti eniten. Se on äitini laukku, mitä luultavimmin 80-luvulta. Se on minusta vallan kätevä, koska vaikka tykkäänkin kantaa sitä enemmän salkkumaisesti kahvasta, voi se olla joskus hieman vaivalloista. Siksi onkin hyvä, että laukussa on myös olkaremmi!


Joku varmaan miettii, tuliko minulle kuuma tässä asussa. No perhana tuli! Minä jo ehdin huokaista helpotuksesta ja taputtaa itseäni olalle, sillä luulin selvinneeni jälleen yhdestä kesästä. En tiennyt, että pahin olikin vasta edessä! Yök, masentaa katsella säätiedoituksia. Pelkkää aurinkoa ja lämpöä. Haluan sadetta! Ei nyt joka päivä tarvitse sataa, mutta tarvitsen sadepäiviä elämääni. Ja erityisesti haluan viileämmät ilmat tänne ja heti! Jos vielä syyskuussa lämpötila menee yli 20 asteen en todellakaan tiedä mitä teen, sillä syksy on lempivuodenaikani ja odotan sitä aina koko vuoden. Ja nyt joku perkeleen lämpöaalto pilaa sen! Paitsi että minähän en anna sen pilata syysfiilistäni, vaan pukeudun juuri niin syksyisesti kuin haluan. Sukkahousuja en sentään laittanut. Sukkahousuttomuus on ehkä yksi harvoista asioista, joista pidän kesässä. On niin tylsää vetää ne aina joka aamu jalkaan ja yrittää elää siististi, ettei hajoita niitä. Säästäisin pitkän pennin, jos osaisin olla varovaisempi sukkahousujen kanssa...


Tämä asu on totta tosiaan siis jo yli viikon "vanha", mutta en vain ehtinyt aiemmin muokata kuvia ja ladata niitä koneelle ja vaivautua vielä laittamaan tänne blogiinkin... Eli pahoittelen, muutenkin verkkainen postailutahtini saattaa hieman hidastua kirjoitusten takia, vaikka haluaisinkin kirjoitella enemmän. Minulla on niin paljon hyviä postausideoita, mutten tiedä mistä revin aikaa toteuttaakseni ne. Tiedättekö, kun Harry Pottereissa Hermionella oli se ajankääntäjä? Tarvitsisin sellaisen. Voisin samaan aikaan lukea kokeisiin, mutta kirjoitella myös postauksia.


Virkkasin jälleen uuden hiusverkon! Nämä tekee kyllä nopeasti, ainakin meikäläisen ohjeilla, virkkasin tuon edellisenä iltana ennen ensimmäistä koulupäivää. Keksin nimittäin vasta viimeisenä iltana mitä laitan päälleni (tai no, en halunnut ajatella ensimmäisen koulupäivän asua ennen viimeistä lomapäivää, heh) ja tajusin, että asun kanssa sopisi täydellisesti tummansininen hiusverkko. Ryhdyin sitten tuumasta toimeen ja hiusverkko valmistui mukavasti Ville Haapasalon ohjelmaa seuratessa. Laittaisin mielelläni ohjeen tännekin, mutta se on niin epämääräinen... En ottanut taaskaan ylös mitään ohjetta. Virkkaan vain viiden ketjusilmukan ketjuja ja yhdistelen niitä toisiinsa.


Kokeilin tällä kertaa tällaista vähän isompaa kokoa näiden kuvieni kanssa. En oikein tiedä tykkäänkö tästä, mutta menköön nyt tämän kerran. Vielä kun saisin kuvat samankokoisiksi, möh. En vaan osaa. Olen ajatellut toivovani kunnon järjestelmäkameraa syntymäpäivälahjaksi, kun täytän marraskuussa 18 vuotta. Tulisi joku järki ja laatu näihin blogini kuviin! Sitten jaksaisin varmaan perehtyä vähän paremmin kuvien muokkaamiseen ja siihen, että saisin ne samankokoisiksi.

Toinen blogiin liittyvä muutos on se, että muutin blogini nimeksi Miss Liida Inez. Blogini osoitehan on aina ollut Miss Liida Inez (koska What a Glorious Feeling ei ollut vapaana), mutta päätin nyt vaihtaa sen koko blogini nimeksi. Vähän tylsähän tuo on, mutta simppelimpi. En jaksa aina ahtaa banneriin koko pitkää litaniaa, niin päädyin nyt tähän ratkaisuun.


This was my "back to school" outfit from last week's Tuesday. Yeah, kind of an old outfit, but lately I haven't had time to sit down and write a post. Busy times. In Finland we have this thing called matriculation examination, I don't even know how to really explain what it is, but I guess wikipedia will help. I will do some big exams in this autumn and next spring. I'm really stressed, but well dressed, hah! Because I have so much to do right now, I think that I'll have to prioritize and spend more time studying. This means that I won't probably be so active with this blog. 

I really loved this outfit, but oh yes, it was really hot! Summer finally came here in Finland too, sadly. I'm not a fan of summer, so I was really happy that June and July were very cold and rainy here. But whatever, I'll wear autumn clothes, because I can! Hah! I also made a new snood, which matches my outfit perfectly!

Then some more information... I tried this new, bigger size for my photos, not sure if I'm liking it... I also changed my blog's name to Miss Liida Inez, now it's much more simple in my opinion!

Miss Liida Inez

14 comments:

  1. I feel you, ehdin jo hehkuttaa että tämä on sään puolesta ollut paras kesä ikinä mutta nyt se helvetti sitten alkoi taas ;__;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, en ole ainut! ;____; Mutta hei, nyt on onneksi jo vissiin lupailtu vähän viileämpiä säitä!

      Delete
  2. No, no. Koko kesä on ollut niin kylmä, että tasapuolisuuden nimissä pitää suoda lämmintä niille, jotka siitä tykkää :D Täällä Itä-Suomessa ei ole ollut kuin muutama hellepäivä ja ne kaikki menee ohi töissä ollessa. Neljältä kun pääsee töistä, helteet oli ja meni. Toki on lämmin, mutta sitten pitää tehdä ruokaa niin ei voi mennä rannalle tai muuallekaan nauttimaan säästä.

    Tänään ajattelin, jos ukkokin lähtisi nauttimaan hyvästä säästä ulos kanssani, niin saisi vähän asukuvia viimeisimmästä kesämekosta tälle vuodelle.
    Tuo siun hame on aivan ihana ja sopii hyvin tuon paidan kanssa. Itsekin ostin vasta Lindexiltä paidan, sellaisen venekaula-aukkoisen raidallisen. Pitäisi käyä kotiuttamassa myös yksivärinen yksilö kylkeen, kun on niin hyvä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, no, ehkä tämä nautinto pitää sitten suoda kesäihmisille! Onneksi oma päivärutiinini menee yo-kirjoitusten takia suunnilleen niin, että kipitän aamulla kouluun ja sitten takaisin kotiin lukemaan, enkä ehdi kärsiä :D

      Ja kiitos! Lindexistä tekee tosiaan aina välillä kivoja löytöjä, vaikken yleensä noissa ns. "normikaupoissa" asioikaan.

      Delete
  3. Hehe kun sun postauksia lukee niin kyl tulee niin omat ajatukset mieleen kun oli lukiossa itsekin :D mäkin inhosin kesää silloin ihan älyttömästi ja ruotsi... ihan kujalla sen kanssa.
    Noi sun hiusverkot on kyl hienoja! Harmi kun en itse osaa virkata. Paljon pitäisit hintaa jos virkkaisit myyntiin? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, mukavaa, että blogini saa aikaan tuollaisia nostalgiahetkiä! :D Joo, kesästä ja ruotsista en ole kummastakaan koskaan tykännyt... vaikka olen yrittänyt pakottaa itseni niistä tykkäämään.

      Kiitos! Hmm, pitää miettiä jos laittaisin näitä sitten myyntiin. Nyt en yhtään osaa arvioida näille hintaa!

      Delete
  4. Olet kyllä upea ja tyylisi todella ihana! :)

    ReplyDelete
  5. Nice outfit! Just discovered your blog and bigger pictures is always better!
    Good luck for your exams!!! I'm so far away from my school time... feeling really old...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, I'm glad to hear that! :) And thank you once again, I'll need it...

      Delete
  6. Sulla on ihanan omaperäinen tyyli ^_^ Näitä postauksia on kiva katsella jo ihan erottuvan tyylin takia, mut kirjoitat kans mukavan pitkästi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! Kiva kuulla, että tykkäät :)

      Delete
  7. Oh, the powder blue and plaid really are such a sweet combination! This is the perfect collegiate look. :) ❤

    xox,
    bonita of Lavender & Twill

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! :) I really love this outfit too - especially the skirt, because it has pockets!

      Delete